Feest in Bibliotheek Zuilen categorie: Wijknieuws

door Bibliotheek Utrecht Geplaatst op 23 februari 2018

De Bibliotheek Zuilen, Zwanenvechtlaan 4, is verbouwd en vernieuwd. Sinds begin januari is de Bibliotheek weer open voor het publiek, maar de officiële feestelijke heropening is  woensdag 14 maart.  

Bubbels en bellen

Er is deze woensdag een divers programma voor jong en oud. wethouder Jeroen Kreijkamp zal samen met Directeur Ton van Vlimmeren verricht om 10.00 uur de officiële heropeningshandeling. Daarna zijn er rondleidingen en staat er koffie met lekkers voor iedereen. In de nieuwe cursusruimte heeft het Doe Mee Startpunt en de Inloop DigiD deze ochtend van 10.00 -  12.00 uur een feestelijk tintje. Voor kinderen van 1 tot 4 jaar en hun ouders is er in de nieuwe BoekStart hoek van 10.30 – 11.00 uur het vrolijk meedoeconcert ‘Bubbels en bellen’ door Opera Tralala.  

Discovloer

’s Middags van 13.30–16.00 uur is het feest voor alle kinderen met voorlezen, spelletjes, ballonnen, workshops en dansen. 
Van 13.30–16.00 uur zijn er verschillende workshops nieuwe media van het Laboratorium voor 7-12 jaar. Robots tekenen met de 3D Printpen, een discovloer met licht en geluid programmeren en meer. 
Om 15.00 uur is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Tot 10 maart kunnen kinderen bij de Bibliotheek Zuilen de speciale kleurplaat inleveren. 

Heringericht

Er is hard gewerkt om de Bibliotheek Zuilen te vernieuwen en verbeteren. Het gebouw is opgefrist, geschilderd, geïsoleerd en heringericht. De hal en entree zijn verbouwd, het sanitair is vernieuwd, er zijn nieuwe werk- en studieruimtes en cursusruimtes voor taal en digitale vaardigheden. Ook is de jeugdafdeling uitgebreid en is er nu ook een aparte BoekStart ruimte voor de allerjongsten. 

Terug naar overzicht