De Kleine Baron: eerste duurzame restaurant in Utrecht categorie: Wijknieuws

door Marcel Reijmerink Geplaatst op 05 februari 2013

Al vroeg in de middag werd in De Kleine Baron de champagne ontkurkt. Niels Klein en Elise Baron, het eigenaarsechtpaar van het restaurant aan de Sweder van Zuylenweg, vieren dat zij het zilveren Green Key certificaat hebben ontvangen. Als eerste restaurant van Utrecht, het tweede van Nederland en het vijfde van Europa mag De Kleine Baron zich noemen als een echt duurzaam bedrijf.

Green Key staat voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor natuur en milieu. Voorbeelden te over in restaurant De Kleine Baron: de inkoop van biologische en streekproducten, de aanschaf van energiezuinige apparatuur, of het gebruik van FSC papier voor de menukaarten. Het Greenkey keurmerk garandeert dat De Kleine Baron op alle vlakken van de bedrijfsvoering milieu-ontlastende maatregelen toepast.

Daarnaast werkt restaurant De Kleine Baron aan een stapsgewijze overgang naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Zij betrekken niet alleen hun gasten en medewerkers hierin, maar ook de leveranciers. “Want duurzaam denken en duurzaam doen, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen”, aldus Niels Klein. Meer informatie staat hier op de website van het Zuilense restaurant.

Vanavond verstuurt eigenaar Niels Klein naar diverse media een persbericht. Hij verwacht dat er veel aandacht komt vanuit de stad (“We zijn toch maar mooi het eerste restaurant in Utrecht”!) en elders.

Terug naar overzicht