Heel Zuilen versiert en viert Koningsdag op 27 april!

Koningsdag 2021 heeft als thema “Ik + Jij = Wij”. Hoewel de kindervrijmarkt dit jaar niet mogelijk is, willen we er toch een feestje van saamhorigheid van maken. We hopen dat alle jonge en oude bewoners van Zuilen dit meevieren! Dat kan zo:


Raambingo
    • Vanaf nu kunnen de kinderen al meedoen aan de ‘Oranje-raambingo’. Net als bij de berenjacht, kunnen kinderen al wandelend in de hele wijk “bingo halen” door de afbeeldingen te kleuren en in de ramen te hangen en daarna met de bingokaart op speurtocht te gaan. Via deze link zijn alle materialen te printen. Extra uitleg voor ouders staat in deze flyer
    • Er komen nog meer speelse wandelactiviteiten, hou ons in de gaten!
Versieren van pleinen, huizen en straten
    • Heel Zuilen versiert in de week voor Koningsdag haar woningen en straten. We hopen jij en jouw straat ook meedoen! Materiaal tekort? Word gangmaker van jouw straat, dan kun je een groot oranje versierpakket ophalen! Wie graag zijn eigen huis versiert, maar weinig geld heeft, kan een klein pakket aanvragen. Inhoud: vlaggenlijnen, zwaaivlaggetjes, posters, leuke ansichtkaarten, ranja en stoepkrijt. Link naar Aanvraagformulier
    • Ouderen uit alle Zuilense ontmoetingspunten zijn (thuis) aan het ‘buurtbreien en wildhaken’ geslagen om daarmee lantarenpalen, hekken en bomen te versieren. Is dit ook iets voor jou of je kinderen? Versierde bogen, schilderijen, stoepkrijttekeningen, knoop- en loomwerkjes en zelfgemaakte vlaggenlijnen mogen natuurlijk ook! 

Samen spelen
    • Onder het motto #Oranjebuiten spelen kinderen op 27/4 in heel Nederland buiten vanaf 10 uur ’s morgens.
    • Doet jouw straat of club iets leuks met Koningsdag? Vertel het redactie@zoiszuilen.nl, dan plaatsen we het in de wijkmedia!
    • Als het mag, organiseren we op Koningsdag zelf ’s middags nog een sportieve en creatieve activiteit op het plein voor het Vorstelijk Complex. Echter, daar mogen geen ouders bij aanwezig zijn. Als het doorgaat, kunt je dit lezen op de media hieronder.

Stedelijke activiteiten
    • De hele dag is het online feest. Kijk op www.koningsdagutrecht2021.nl
    • Zaterdag 18 april staat Koningin nijntje op de voorpagina van de DUIC in een oplage van 53000 stuks. Mooi om voor je raam te hangen! 
    • In het hart van die DUIC staat het programma van alle activiteiten op diverse plekken in Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Hier op www.zoiszuilen.nl/koningsdag verschijnt de meest actuele wijk informatie. 
Ook op facebook verschijnen dagelijkse nieuwtjes: www.facebook.com/events/753662472182494/