23 mei: Schaaksimultaan op Winkelcentrum Rokade

Van 5 t/m 7 juni vindt de 42e editie van het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) plaats in het Utrecht Stedelijk Gymnasium aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Om dit toernooi en de schaaksport in het algemeen onder de aandacht te brengen, zal 23 mei, twee weken voor het toernooi, een simultaan georganiseerd worden. Plaats van handeling is het Winkelcentrum Rokade, gevestigd in de Schaakbuurt van Utrecht.

Deze buurt, onderdeel van de wijk Noordwest, heeft verschillende links met onze mooie sport, welke vooral terugkomen in de namen van enkele straten, gebouwen en dergelijke. Hieronder zelfs een Simultaanstraat, welke bijdraagt aan de gedachte dat de wijk voorbestemd is voor dit evenement. Schaken in de Schaakbuurt, al met al een combinatie die niet gemist mag worden!

Van 12:00-16:00 uur zullen op en rondom het winkelcentrum Rokade tafels met schaakspellen opgesteld staan. Geïnteresseerde voorbijgangers worden uitgenodigd om achter de stukken plaats te nemen. Zij spelen dan een partij tegen Internationaal GrootMeester (IGM) Roeland Pruijssers (die hieronder wordt voorgesteld), die zelf rondlopend tegen meerdere tegenstanders speelt.

Lukt het de bezoekers van het Winkelcentrum om de simultaanmeester te verslaan? Naast de simultaan zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden. Voel je vrij deze dag langs te komen en wellicht mee te doen!

Even voorstellen: IGM Roeland Pruijssers

Roeland Pruijssers is een 25-jarige Internationale Grootmeester (IGM) schaak, woonachtig in Utrecht. Sinds 2012 mag hij zich Internationaal Grootmeester schaak noemen. Op zijn CV zijn diverse jeugdtitels in verschillende leeftijdscategorie├źn te vinden. Ook bij de senioren (zoals in schaken toernooien zonder leeftijdscategorie genoemd worden) heeft hij diverse successen behaald. Hieronder een gedeelde overwinning bij het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) in 2013. Roeland is daarmee bekend met het toernooi en de organiserende vereniging. Naast het geven van de simultaan zal hij dit jaar ook deel nemen aan het OKU.

Zal hij er dit jaar in kunnen slagen om de ongedeelde overwinning te behalen? Momenteel is Roeland in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap schaken. Begin juli zal hij zijn krachten meten met zeven andere geplaatste grootmeesters om een jaar lang de titel van Nederlands kampioen te mogen voeren. Het OKU zal voor hem een goede test van de vorm zijn. Tevens is te verwachten dat zijn concurrenten zijn verrichtingen bij dit toernooi ook in de gaten zullen houden. Naast het schaken studeert Roeland psychologie in Utrecht.

Een volledige schaak-cv van Roeland is HIER te vinden.  Tot 23 mei op Winkelcentrum Rokade!

Zuilenaar Ed van Eeden is voorzitter van de schaakclub Oud Zuylen.

 

Terug naar overzicht