Aanbrengen planten Vechtoever

In juli gaat de gemeente de oever- en waterplanten aanbrengen aan de Vechtoever (aan de kant van Zuilen). We hebben hiervoor het houten vlonderpad over het water tijdelijk verwijderd.

Wat hebben we al gedaan?

Afgelopen voorjaar hebben we een damwand langs de Vechtoever aangebracht. Dit is een lage damwand, waardoor een natuurlijkvriendelijke afloop richting het water ontstaat. We hebben de vervuilde grond verwijderd en nieuwe grond aangebracht.

Wat gaan we nog doen?

In juli gaan we de oeverbeplanting aanbrengen. Ook planten we binnenkort de waterplanten omdat dit nu het goede seizoen is. We hebben hiervoor het vlonderpad tijdelijk verwijderd.

Waarom hebben we het vlonderpad verwijderd?

Om de waterplanten een goede overlevingskans te geven hebben we het houten vlonderpad verwijderd. Kinderen gebruiken dit houten vlonderpad als ontmoetingsplek, om pootje te baden of te zwemmen. De kans is dan groot dat door het zwemmen de waterplanten worden platgetrapt. In het najaar zijn de waterplanten voldoende gegroeid en plaatsen we het houten vlonderpad weer terug. We planten ook heesters en bleombollen langs de Vecht.

Lees hier het volledige wijkbericht

Terug naar overzicht