Belle's Bistro: Al bijna 3 jaar een steunpunt in Zuilen.

Op een koude woensdagavond, rond een uur of 6, zitten ruim 20 gasten aan twee lange tafels in de woonkamer van Buurthuis Zuilen. Ook vanavond koken de vrijwilligers van Belle's Bistro weer voor hun gasten. Op het menu staat runderstoofpot met aardappels en boontjes, soep vooraf en een toetje. Voor de vegetariƫrs is er een variant zonder vlees.

Een ruim uur later is al het eten op. Sommige van de gasten hielpen afruimen, afwassen of de keuken poetsen. En inmiddels zit iedereen aan een verdiende kop koffie of thee. Er wordt rummikub gespeeld en de sfeer is gemoedelijk.

Bijna 3 jaar geleden opende Belle's Bistro haar deuren in het buurthuis Zuilen. Wat begon met een groepje van 10 gasten, is inmiddels uitgegroeid tot een volle huiskamer! Iedere woensdag genieten zo'n 20 tot 25 gasten van het eten en vooral ook van de gezelligheid.

Belle's Bistro wordt al sinds 2013 georganiseerd door Stichting Onder Anderen, die een jaar eerder ook in buurthuis Sterrenzicht een gelijksoortige sociale eetgelegenheid opende. Daar kunnen de gasten twee maal per week terecht. Op beide locaties is iedereen welkom, al richten de eetgelegenheden zich met name op diegenen die wel een steuntje of wat meer aanspraak kunnen gebruiken.

De maaltijden koken, uitserveren, de gasten welkom te heten, de organisatie, al het werk bij de stichting wordt door vrijwilligers gedaan. Daar kunnen er altijd een paar extra bij. Belle's Bistro zou uiteindelijk graag twee keer per week haar deuren openen in Zuilen. Aan de gasten ligt het niet: die zien dat wel zitten. Daarvoor zijn er natuurlijk wel meer handjes in de keuken nodig.

Vind je het leuk om te koken of gasten te ontvangen, neem dan een kijkje op www.bellesbistro.nl en klik op 'Doe mee!'. Dan nemen wij contact me je op voor een nadere kennismaking - op locatie! En wellicht vier je dan binnenkort onze 3e verjaardag mee.

Terug naar overzicht