Bianca Botter wint Utrechtse Vrijwilligerstrofee

Bianca is echt een vrijwilliger waar je op kunt rekenen. Foto's: Boris Schmidt

Op 7 december, Dag van de Vrijwilliger, kon heel Utrecht genieten van de uitreiking van de Utrechtse vrijwilligerstrofee aan Bianca Botter. De titel ‘Utrechtse vrijwilliger van het jaar’ ging zeer verdiend naar deze supervrijwilliger van Bij Bosshardt aan de Prinses Margrietstraat. Bianca zelf blijft bescheiden bij de prijs. “Ik ben trots dat ik vrijwilliger mag zijn voor de mensen. Ik doe het met heel veel plezier!”

Veel mensen in Zuilen kennen haar, want ze is bijna elke dag te vinden in de huiskamer van Bij Bosshardt. Ook gaat ze bijvoorbeeld met een maaltijd langs de deur bij bezoekers die nu door de coronamaatregelen aan huis gebonden zijn. In het eerste nummer van Zo is Zuilen (maart 2020) kon je een portret van Bianca lezen.

Bianca regelde langdurige samenwerkingen met de voedselbank, lokale supermarkten en ondernemers. Dankzij haar kon Bij Bosshardt hun bezoekers voorzien van een maaltijd of wat extra’s en gingen ze voedselverspilling tegen.

Uit het juryrapport: “Bianca Botter zet zich al zes jaar, vier á vijf dagen per week in, met hart en ziel als manusje van alles. Door haar persoonlijke aanpak voelen mensen zich echt gezien.”

Ook schrijft de jury: “Er zijn geen grenzen aan de hoeveelheid tijd die ze erin steekt. Ze beperkt zich niet tot activiteiten binnen de grenzen van de muren van Bij Bosshardt, maar zoekt de mensen ook thuis en in het ziekenhuis op. Niemand wordt vergeten. Een grenzeloze inzet van een geweldige Utrechter. Echt een vrijwilliger waar je op kunt rekenen!"

Terug naar overzicht