Bibliotheek Utrecht lanceert uitgebreid online-aanbod vanwege coronacrisis

Nu alle bibliotheekvestigingen, dus ook die in Zuilen, wegens het coronavirus zijn gesloten, heeft de Bibliotheek Utrecht een groot online aanbod verzameld. Ook voor mensen die geen lid zijn van de bieb zijn er verschillende interessante dingen te vinden via de website van de bibliotheek. Lid worden van de bibliotheek is nu ook goedkoper: € 30 in plaats van € 56

Voor leden: gratis e-books

Leden van de bibliotheek kunnen via de website gratis e-books lenen, maximaal 10 tegelijk. Er is een aanbod van wel 28.000 boeken. Zie voor het complete aanbod https://www.onlinebibliotheek.nl/ 

Voor leden en niet-leden: gratis e-books en luisterboeken

De bibliotheek heeft een speciale LuisterBieb-app, waarmee iedereen gratis luisterboeken kan lenen en luisteren. Ook hier is er een maximum van tien boeken tegelijk. Verder wordt begin april al de app ThuisBieb aangeboden (voorheen VakantieBieb), waarmee gratis een selectie van 100 boeken uit het digitale  aanbod van de bibliotheek kan worden geleend.

Ook is er een speciale podcast op Spotify, BiepBiep, over verschillende activiteiten van de bibliotheek.

Voor kinderen en jeugd

Op de website van de bieb zijn voor alle leeftijden zaken te vinden, variërend van voorleesfilmpjes en prentenboeken tot jeugdliteratuur en hulp bij schoolwerk. Ze staan op de site uitgesplitst naar leeftijdsgroep, van nul tot achtrien jaar.

De bibliotheek heeft voor kinderen een groot aanbod tijdelijk gratis gemaakt: onder andere de Voorleeshoek, digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes zijn nu voor niets te gebruiken!

Ook zijn links naar een groot aantal leuke en/of educatieve sites op bibliotheekutrecht.nl te vinden, om te oefenen met schoolvakken, met taal of met online programmeren, nieuws, podcasts, enzovoort. 

Voor volwassenen (leden en niet-leden) en senioren

Ook voor volwassenen zijn er links verzameld naar interessante websites, waarop online kranten en tijdschriften gelezen kunnen worden, en waarop geoefend kan worden met taal.

De bibliotheek neemt telefonisch contact op met ouderen die zouden deelnemen aan een bijeenkomst of cursus, om te kijken of ze op een andere manier kunnen worden geholpen bij hun vragen. 

Geen boete

De uitleentermijn van boeken wordt verlengd tot de bibliotheken weer open gaan, er worden dus geen boetes uitgeschreven. Reserveringen van boeken blijven staan tot ze weer opgehaald mogen worden. Mensen die zich ingeschreven hadden voor een activiteit krijgen bericht van de bibliotheek.

Met verdere vragen kunnen mensen e-mailen naar klantenservice(at)bibliotheekutrecht.nl of bellen naar 030-2861800.

 

Terug naar overzicht