Bloemen houden van mensen. Bloemen maken mensen blij. Zeker in deze moeilijke tijd.

Bloemenkiosk de ‘Smitjes’ op de Sweder van Zuylenweg 3 is een begrip in Zuilen. De bloemenkiosk is in 1960 geopend. Dennis Smit kocht de kiosk tegenover het Julianapark 12 jaar geleden.

De naam ‘de Smitjes’, zegt al dat het een familiebedrijf is. Dennis Smit runt inmiddels al 12 jaar samen met zijn moeder de bloemen kiosk.

Dennis woont met zijn familie al zijn hele leven met veel plezier in Zuilen. Op zijn 15de  jaar wist hij al dat hij met bloemen wilde gaan werken.

Best wel bijzonder, dat hij op die leeftijd al zijn liefde voor bloemen ontdekte.

Dennis ging naar de landbouwschool in Houten. Het bloemen-vak heeft hij geleerd van de Utrechtse bloemenkiosk houder Tom den Daas. De familie Den Daas heeft al sinds 1946 een Bloemen kiosk in Utrecht. Een mooie leer-plek voor Dennis.

“Het gevoel voor bloemen en hoe je een boeket maakt, dat past bij de wens van je klant, moet je in je hebben. Je hebt het of je hebt het niet” Zegt Dennis met een big smile.

Nou, Dennis heeft het! Op zijn Facebook pagina kun je zien wat hij allemaal kan maken. Van een Biedermeier tot een boeket in de vorm van een hart. De categorie ‘Speciaal” op zijn website is zeker een bezoek waard. Daar kun je genieten van de mini ‘bloemencorso’s’ die Dennis maakt. Variërend van een boeket in de vorm van een gitaar, een lieve knuffelbeer, het FC Utrecht logo of een boeket met daarin een replica van de Domtoren verwerkt.

Voor Dennis is niets te gek. Hij maakt een bloemencadeau uniek en persoonlijk.

Elke dag rinkelt zijn weker om 4 uur. Dennis gaat dan naar de bloemenveiling in Ede. Daar is hij te vinden bij de grote klokken van de veiling. Hij kiest op de veiling de bloemen die van een goede kwaliteit zijn en aan de veiling klok gaat hij voor de beste prijs.

Inmiddels weet hij als geen ander welke kwekers kwaliteit bloemen leveren.

In zijn werkplaats -ook in Zuilen- maakt hij rouw- en trouwboeketten. En print zelf de bijbehorende tekst linten.

Op top dagen zoals Valentijnsdag en Moederdag worden alle Smitjes ingezet om te helpen.

Al 12 jaar is de “Roos” de populairste en meest geliefde bloem van zijn Zuilense klanten.

Informatie:

Website: www.Smitjesbloemenkiosk.nl

Facebook: smitjes bloemenkiosk

Tekst foto: Beppie Spruit

Terug naar overzicht