Burendag: samen verbinden

Het is genieten voor bewoners van De Geuzenveste. Foto: Lilian Werne

Op zaterdag 25 september zag het koffie-uurtje bij de bewoners van kleinschalig wonen De Geuzenveste er anders uit dan gewoonlijk. Het Team Welzijn organiseerde een burendag waar buren samen met bewoners een kop koffie en thee dronken onder het genot van zelfgemaakte poffertjes.

Muziek, mooi weer en zingende kinderen waren aanwezig. De ouderen keken er lachend naar. De kinderen stonden in de spotlight. Niet alleen vonden de bewoners het leuk, maar genoten ook de aanwezige zorgmedewerkers hiervan.

De bewoners van De Geuzenveste hebben zware tijden achter de rug. Door Corona was er lange tijd geen bezoek toegestaan en werden veel uitjes stopgezet. Bewoners in tehuizen kunnen zich hierdoor enorm eenzaam voelen. Gelukkig is het Team Welzijn inmiddels weer hard bezig om activiteiten voor de bewoners te plannen.

Door een dag te organiseren zoals burendag, kunnen mensen zich verbinden met elkaar en saamhorigheid ervaren. Zo kunnen mensen ook wat betekenen voor anderen. Mensen met dementie kunnen alsnog lekker kletsen en het heel gezellig hebben. Dit soort gebeurtenissen zijn daarom van groot belang!

Terug naar overzicht