Circus Sijm op Zuilen

Op zondag 19 juni (jawel: Vaderdag) stond Circus Sijm voor 1 dag in Zuilen en wel in het van Heukelompark. De organisatie lag in handen van Vecht en IJssel, waar huize Lieven de Key onder valt. Voor slechts 5 euro per persoon kon iedereen de voorstelling bij wonen.

Om 11 uur was de voorstelling bedoeld voor alle Zuilenaren/Zuilenezen, die hun kaartjes konden kopen bij fietsenwinkel Macco en banketbakkerij Steentjes die dit belangeloos deden. De middagvoorstelling van 14 uur was bedoeld voor de ouderen uit de wijk en de bewoners van Lieven de Key en Zuylenstede, beide verzorgingshuizen van Vecht en IJssel.

Deze middagvoorstelling heb ik bezocht. Met hulp van veel vrijwilligers en de belangeloze inzet van de buschauffeurs kwamen alle ouderen op tijd in de tent aan. Hier werden we welkom geheten door de circusmedewerkers die zorgden dat iedereen een goed plekje kreeg.

De voorstelling werd geopend door een optreden van het Zuilens Fanfarecorps. Hierna wisselden de clowns en acrobaten elkaar in snel tempo af. Het was een erg mooie voorstelling, waarbij de acrobaten halsbrekende toeren uithaalden. Maar alles ging gelukkig goed en het applaus was dan ook oorverdovend. Na afloop kregen we allemaal nog een ijsje van ijssalon Lorenzo.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds en veel sponsors. Hopelijk zal het circus volgend jaar weer naar Zuilen komen.

Terug naar overzicht