De AdministratieExpress rijdt verder

Hoe spaar ik geld voor mijn vakantie of bruiloft? Wat kost een kind? Wat betekent een scheiding voor mijn financiën? Kan ik verhuizen? Zet ik nu al studiegeld opzij voor mijn kinderen?

De AdministratieExpress gaat per 1 april 2015 opnieuw van start in Utrecht Noordwest, Utrecht West en Amsterdam Zuid. Veertig mensen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deze innovatieve manier van grip krijgen op geld en daarmee rust in het hoofd. In de AdministratieExpress worden oplossingsgericht coachen en inhoudelijke workshops met elkaar gecombineerd.

Maatschappelijke organisaties Me’kaar (Utrecht) en Puur Zuid (Amsterdam), Stadsdeel Amsterdam Zuid, en bedrijven Rabobank, ING en Delta Lloyd hebben zich verbonden aan het initiatief van SodaProducties (bekend van de VoorleesExpress). “De AdministratieExpress bereikt een doelgroep die nog geen schulden heeft, maar wel rondloopt met geldzorgen. Door deze mensen dit traject te bieden, kan worden voorkomen dat zij in de schulden komen. Beter nog, zij creëren weer perspectief voor zichzelf om hun dromen achterna te gaan.” aldus Marieke Heinsbroek (initiatiefnemer bij SodaProducties). 

Schuldenpreventie

In 2014 deden 23 mensen mee aan de eerste testfase van de AdministratieExpress. Zonder uitzondering gaven deelnemers aan zeer tevreden te zijn met deze vorm van schuldenpreventie. SodaProducties heeft daarom besloten om een vervolg te geven aan de AdministratieExpress. Het tweede traject start in april 2015 en biedt plaats voor veertig mensen, twintig in Utrecht en twintig in Amsterdam Zuid.

Innovatief op meerdere fronten

Niet alleen het concept van de AdministratieExpress is innovatief. Het is ook nog eens een sociaal initiatief waarbij de subsidie-afhankelijkheid tot een minimum wordt beperkt. Het zijn de bedrijven die de AdministratieExpress financieren, zonder dat zij een direct belang hebben bij de deelnemers. Het gaat hen om het maatschappelijk belang van financiële zelfredzaamheid bij burgers en de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. De AdministratieExpress speelt daarmee in op de thema’s maatschappelijk verantwoorden ondernemen (MVO) én Human Resource (HR) binnen bedrijven. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met sociaal makelaar Janette Brouwer op 06 43555850

Aanmelden voor de tweede fase van de AdministratieExpress kan via www.administratieexpress.nl

Terug naar overzicht