De strijd gaat door: Bijna 900 handtekeningen voor Gedeputeerde Schaddelee

Het actiecomité Buslijn4Zuilen heeft bijna 900 handtekeningen opgehaald. Bewoners van Schaakwijk hebben massaal laten weten dat lijn 4 moet blijven. Aanstaande donderdag 5 december om 9.30 uur komt Gedeputeerde Schaddelee, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie en stad, zelf de situatie bekijken en de handtekeningen in ontvangst nemen.

Wij hopen natuurlijk dat hij ervoor gaat zorgen dat lijn 4 toch over de Irenelaan blijft rijden want Openbaar Vervoer rijdt toch voor iedereen???

Ondertussen is het actiecomité gaan praten met de wijkwethouder, Klaas Verschuure. Hij was het niet eens met het besluit. Hij verwees naar de provincie. Hij wilde verder niets voor ons doen. Jammer.

Het actiecomité heeft ook met ambtenaren van de provincie, gemeente en een medewerker van Q-Buzz overlegd. Weer is verteld dat er veel ouderen en chronisch zieken in de wijk wonen. Weer is gezegd dat ook De Dame, het gezondheidscentrum, de apotheek gewoon bereikbaar moeten zijn en blijven voor iedereen. Weer is gezegd dat bewoners vanaf de Vecht een kilometer naar de dichtstbijzijnde halte moeten lopen, als lijn 4 vervalt. Maar ja, ook zij konden niks veranderen, want er was al een besluit. Volgens de ambtenaar van de provincie was het een verbetering dat er meer bussen met een hogere frequentie over de Pr. Bernhardlaan gaan rijden. Wij van het actiecomité denken dat het alleen maar tot meer files leidt, omdat de auto’s achter de bussen moeten wachten. 

Wij hopen dat gedeputeerde Schaddelee verstandig is en onze oplossing zal overnemen. Want de oplossing van ons actiecomité is heel simpel:

Laat lijn 4 (over 7 zoals die gaat heten over 2 weken) vanaf de rotonde op de Prins Bernhardlaan bij de Bethelkerk over de Irenelaan rijden om bij weer samen te komen met alle andere lijnen op het Plein van Berlage, voor ons Zuilenezen beter bekend als het Toon Hermansplein.

Hoe simpel kan het zijn?

Wanneer: aanstaande donderdag 5 december

Waar: De Dame, Pr. Irenelaan 34 A

Ingang aan de Zwanenvechtlaan bij de plantenbakken

Wie: Iedereen die wil dat Buslijn 4 blijft rijden over de Irenelaan.

 

Terug naar overzicht