De WK Voetbalplaatjes van Panini (1)

Als Bondscoach stel je je eigen sterrenteam samen. En je kijkt naar de tegenstander. Hoe zien die eruit en hoe gaan zij presteren? Daarvoor heeft de Bondscoach uit Zuilen een handige toolkit: het Panini Voetbalplaatjesalbum. En bij wie koopt de Bondscoach al die prachtige Voetbalplaatjes? Juist! Bij een van de grootste sterren uit Zuilen.

Als je een goed team wil samenstellen ben je op zoek naar spelers met lef, moed en teamspirit. De grootste held uit Zuilen die volgens de Bondscoach voldoet aan die criteria is Gersy Lommen. Hij is heldhaftig en moedig (klik HIER!!) en met hem komen alle dingen, die belangrijk zijn voor de Bondscoach, samen. Gersy verkoopt bij The Read Shop op Winkelcentrum Rokade namelijk Voetbalplaatjes van Panini.

Om de beste Voetbalplaatjes te bemachtigen stuurt de Bondscoach iemand van wie hij weet dat hij die om een boodschap kan sturen. Namelijk zijn vrouw, Truus. En Truus koopt die Voetbalplaatjes maar al te graag bij die vriendelijke Gersy. „Ah weer plaatjes voor uw man?, zegt hij dan olijk. „Het zijn vooral oude mannen die Voetbalplaatjes sparen”, aldus de held uit Zuilen. ‚Oude man’ -daar moet de Bondscoach het mee doen.

Het grootste probleem dat de Bondscoach heeft met het Voetbalalbum is: 'hoe krijg ik het album in vredesnaam vol met alle 639 verschillende Voetbalplaatjes'? De Bondscoach heeft daarom de hulp ingeroepen van twee super-wiskundigen. Je moet om het album zo snel en goedkoop mogelijk vol te krijgen het volgende doen.

Eerst koop je een doos met 100 pakjes Panini-stickers. Dat zal je meteen 60 euro kosten, maar het is het volgens de super-wiskundigen helemaal waard. Plak ze rustig allemaal in je album en keer wat later terug naar de winkel om nog eens 40 pakjes te kopen. Daarmee zal je collectie opnieuw wat aandikken. Nu is het tijd om andere verzamelaars in je familie of je vriendenkring op te zoeken. Je zal volgens de wiskundigen al snel merken dat veel van de ontbrekende stickers in jouw album als dubbel exemplaar in hun bezit zijn.

Alles heeft tot nu toe te maken met de wetten van de kansbereking of statistiek. Het is net een voetbalwedstrijd! Wisselen is nu de boodschap zodat je album weer wat meer gevuld geraakt. Hou goed in de gaten hoeveel stickers je nog nodig hebt en zodra er nog 50 prentjes ontbreken, bestel je de rest gewoon even bij Panini, wat 9 euro zal kosten. En zo is je album helemaal gevuld. Volgens hun berekeningen kan dat al voor 93 euro. Wie dat nog te veel geld vindt, kan er dus beter niet aan beginnen. Volgens deze professoren werkt hun tactische plan wel degelijk.

De volgende keer gaat de Bondscoach een bezoek brengen aan andere verzamelaars om duidelijk te krijgen waarom er in Zuilen Voetbalplaatjes van het WK2014 wordt verzameld.

 

De Bondscoach schrijft wekelijks zijn belevenissen in Zuilen over het WK Voetbal 2014. Totdat Nederland is uitgeschakeld.

Terug naar overzicht