Denkstof filosofisch gesprek: Onderwerp naar keuze

19.30 uur tot 21.00 uur | toegang 10 euro

Locatie: Buurthuis de Beatrix

Link: http://www.deredenarij.nl/denkstof

Elke donderdagavond is er een verse Denkstof om je nieuwsgierigheid te voeden en je denken aan te scherpen. Dit zijn filosofische gesprekken met elke week een nieuw prikkelend onderwerp. Je kunt zo aanschuiven en meedoen ongeacht je ervaring of achtergrond.

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je enkel moet luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee over het thema en leert tegelijkertijd om te filosoferen.

Thema deze week:   Onderwerp naar keuze

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om goed te luisteren naar anderen en om vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?

Aanmelden kan via guidobik@deredenarij.nl

Meer informatie op www.deredenarij.nl/denkstof

Terug naar overzicht