Dru Yoga maandagavond van 19:30 tot 20:45 in de muziekzaal

Wat is Dru Yoga?

 

Dru Yoga is een zachte vorm van yoga die werkt met vloeiende bewegingen en aandacht voor de ademhaling. Het is een krachtige manier om stress te verminderen en je lichaam soepel te houden. Het is een dynamische vorm van yoga, maar de bewegingen zijn zacht en daarom is Dru yoga geschikt voor iedereen, jong of oud, lenig of niet, zelfs met fysieke beperkingen.

 

Dru is afgeleid van het Sanskriet woord Druvha, dat staat voor stiltepunt. Binnen deze yoga vorm kom je bij dat rustpunt in jezelf. Lichaam en geest komen weer in balans en je krijgt nieuwe energie. Hoe meer je in contact komt met dit stille punt tijdens de Dru Yoga, hoe meer het in je dagelijks leven vorm krijgt door meer balans en meer ontspanning.

 

Wat is nu specifiek aan Dru Yoga?

 

-Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en zo kan subtiele energie vrij stromen.

-Energy Block Release. Dit zijn Dru Yoga reeksen met makkelijke vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energie blokkades op alle niveau's los te laten.

-In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug: een gezonde rug is een gezond lichaam.

-De ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn enkele hoofdkenmerken van Dru Yoga; zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.

-Een grondig begrip van de kernstabiliteit – de centrale houdingsspieren- is een van de belangrijkste aandachtspunten.

 

Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er binnen een Dru Yogales momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.

 

Kom eens kijken of dit wat voor jou is! Kom langs voor een proefles op maandagavond van 19:30 tot 20:45 uur. Neem je eigen yogamatje, dekentje en/of kussentje mee en trek kleren aan waarin je lekker vrij kunt bewegen. Een flesje water mee is ook altijd fijn. Ik zorg voor een kopje thee aan het eind van de les.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Hartelijke groet,

 

Gea Huizinga

e-email : geahuizinga@gmail.com

telefoon: 06 - 2470 2817

Terug naar overzicht