Expositie kunstproject Connected van Zuilense kunstenaar L-Tuziasm in binnenstad

De Zuilense kunstenaar L-Tuziasm exposeert in Galerie Rob Rademaker werken uit zijn kunstproject Connected.

De serie bestaat uit schilderijen waarbij L-Tuziasm een verbinding tussen verschillende stijlen bewerkstelligt. Kenmerkend voor de serie is de diversiteit aan namen die aan het project meewerken. Van mixed media kunstenaar Udo Braehler tot internationaal opererend streetart artiest OX Alien uit Rotterdam.

Het project bevat een veelvoud aan vormen van verbinding en grensvervaging, tussen disciplines, tussen kunstenaars en werkwijze, en tussen zogenaamd hoge en lage cultuur. De stadse omgeving  als terugkerend thema van L-Tuziasm loopt als een rode draad door de serie heen en verbindt de werken onderling met elkaar.

Uitgangspunt voor de serie is het experiment, de ontmoeting, en het proces van het maken.

De samenwerking komt tot stand op initiatief van L-Tuziasm. Hij is dankbaar dat collega’s hun medewerking aan het project verlenen, uit hun comfortzone stappen en iets onvoorspelbaars aangaan. Soms is er ter plekke samengewerkt, dan weer ieder in eigen atelier en was het een verassing hoe het werk terugkwam. ‘Onderweg kom je genoeg obstakels tegen, wellicht nog meer dan wanneer je alleen werkt. Het is werken met contrast en zoeken naar een bepaalde dynamiek en harmonie. Hoe ga je om met elkaars materiaal en wanneer is het werk ‘af’?’

Het project geeft zoveel inspiratie en energie dat L-Tuziasm verwacht dat hij het project zijn leven lang voort zet. Hij wil de samenwerking met kunstenaars aan blijven gaan, ook internationaal.

Aan de serie in galerie Rob Rademaker werkte de kunstenaar 2 jaar.

De expositie toont samenwerkingen met:

Ox Alien, Argibald, Udo Braehler, Sasja Bork, Bram Boomgaardt, Maja Boot, Jan Willem Campmans, Marieke Hulsegge, Anneke van der Lende en Poernaka.

De expositie is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 10 maart tot 12 mei van 13:00 tot 17:00.

10 maart is de opening in Galerie Rob Rademaker, Minrebroederstraat 9 Utrecht.

Terug naar overzicht