Gameconcert Zuilens Fanfare Corps

Prijs: 7

Link: http://www.zfc-utrecht.nl

Na het succesvolle Filmconcert van vorig jaar werkt het Zuilens Fanfare Corps nogmaals samen met VJ’s tijdens een Gameconcert, met daarin muziek en beelden uit bekende videogames.

 

Gameconcert

De fanfare speelt muziek uit bekende videogames zoals Super Mario Bros, Halo en Tetris, waarbij de VJ’s live beelden uit die games laten zien. Van Angry Birds tot Zelda; al je favoriete games komen voorbij tijdens dit Gameconcert. Daarnaast mixen de VJ’s ook passende beelden uit videogames bij spannende fanfaremuziek. Omgekeerd improviseren muzikanten van de fanfare op de favoriete games van de VJ’s, zoals PONG en Sonic the Hedgehog. Het wordt een afwisselend concert, dat zowel interessant is voor gamers als niet-gamers. Op zondagmiddag is er een familiematinee, geschikt voor 8+.

 

Zuilens Fanfare Corps

Het Zuilens Fanfare Corps (ZFC) is de enige en oudste fanfare van de stad Utrecht (sinds 1900), maar jong van geest. Sinds 2008 is de fanfare bezig met vernieuwing door projecten te organiseren buiten de gebaande paden van de fanfare. Zo werkte het ZFC in het kader van project Fanfare 2.0 samen met theatermakers, improvisatiemuzikanten, videokunstenaars en community art-makers. Daarnaast worden er nieuwe verbindingen gelegd met lokale partners als ZIMIHC, Portes en andere wijkorganisaties in Zuilen en omstreken. Het ZFC bestaat uit een orkest onder leiding van dirigent Harm Vuijk, een leerlingengroep genaamd De Rocky Stars en de feestband ZFunC.

www.zfc-utrecht.nl

 

VJ’s

De VJ’s zijn Dirty Brown en LSSLSS uit Rotterdam. Joost Kosir treedt met zijn bedrijf Dirty Brown visuals regelmatig op bij festivals als Sziget, Lowlands en IMPAKT en verzorgt visuals op dancefeesten, onder andere met DJ Ferry Korsten en Armin van Buuren. Marcel van Berk is met zijn LSSLSS Motion Design Studio naast VJ ook actief als docent grafisch design bij de SKVR Beeldfabriek. Eerder waren zij VJ’s bij het Filmconcert van het Zuilens Fanfare Corps en verzorgden zij beelden uit filmklassiekers als Mission Impossible, Mary Poppins en Schindlers List.

www.dirtybrownvisuals.com

www.lsslss.nl

 

Praktische gegevens

Data:

zaterdag 12 januari 2013, 20.00 uur

zondag 13 januari 2013, 16.00 uur

Locatie: Theaterzaal van het Vorstelijk Complex in Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 GG Utrecht, zie voor een routebeschrijving www.vorstelijkcomplex.nl

Kaarten à € 7,50 zijn te bestellen via reserveren@zfc-utrecht.nl. Op zondag is er een familiematinee; kinderen tussen 8-15 jaar betalen dan slechts € 5,00.

Voor studenten geldt zowel zaterdag als zondag de speciale actieprijs van € 5,00 op vertoning van een OV-kaart.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Terug naar overzicht