Gedichten over Zuilen

Vandaag wordt het eerste gedicht van Ineke Winnips over Zuilen op deze site geplaatst. Daar zijn we heel blij mee. Met enige regelmaat zullen er meer volgen. Omdat vandaag het eerste gedicht wordt geplaats (onder Verhalen uit Zuilen) eerst een introductie van Ineke.

Ineke Winnips heeft een innige band met Zuilen. Zolang zij in Utrecht woont, woont zij er en dat is sinds begin jaren ’90 van de vorige eeuw, ca. 1993. Tot aan de sloop van de Schaakwijk heeft zij op Loperstraat 10 gewoond en nu vlakbij De Burgemeester van Tuylkade. Zij is er heel lang postbode geweest, ook even in Elinkwijk. Bovendien was zij gastvrouw in het Julianapark, in het Centrum Jan van Kol.

Zij heeft Engels gestudeerd in Utrecht en Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Sinds 2016 werkt zij als vrijwilliger bij Het Utrechts Archief. Het liefst zit zij elke dag te prutsen aan een specifiek soort tekst, Locatiepoëzie: alledaags, ritmisch, veel klank, positief, humor. Zo droeg zij bij aan een wedstrijd van de Gemeente Utrecht: een officieel doek aan een bouwhek aan de Van Sijpesteijnkade tijdens de jarenlange verbouwing van het CS. Ook schreef zij 1 van de 100 beste gedichten van Nederland, voor de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, in 2010.

Terug naar overzicht