Gevaarlijke verkeerssituaties op Daalseweg door omleiding Norbruislaan

Iedereen in Zuilen weet inmiddels wel dat de Burgemeester Norbruislaan afgesloten is voor het vernieuwen van het wegdek. De omleiding loopt momenteel dan ook via de Amsterdamsestraatweg, maar niet iedereen volgt de omleidingsborden dan ook. 

Veel automobilisten rijden via de Daalseweg, dit is begrijpelijk aangezien deze route nou eenmaal een stuk korter is. Maar er is niet voor niets gekozen voor een alternatieve route, dat weet Scouting Peka 18 inmiddels maar al te goed.  

Tijdens de opkomst van afgelopen zaterdag heeft de leiding van de scoutinggroep met verbazing en angst voortdurend naar de Daalseweg gekeken. Vele malen dachten zij dat er ongelukken zouden gebeuren op de smalle weg voor het clubgebouw.

Auto's die rakelings langs elkaar af rijden, veel te hard rijden en vrachtwagens en touringbussen die over de toch relatief kleine weg denderen. Maar dit is niet de grootste zorg van de vereniging, het gaat vooral om de veiligheid van de kinderen. De angst dat er door deze situatie een kind aangereden wordt is er groot. 

Na de angst van afgelopen week heeft de vereniging zelf maatregelen getroffen door Victor veilig poppen aan te schaffen om langs de weg te zetten. Ook is er contact geweest tussen de vereniging en de wijkagent zodat er gekeken kan worden naar een oplossing. Voor nu is er nog een maatregel die getroffen kan worden, als u over de Daalseweg rijd, rijd dan alstublieft rustig.

  

Terug naar overzicht