Gewijzigde plannen voor uitvoering verkeersverbeterende maatregelen

De komende jaren vervangt stadswarmtebedrijf Eneco een aantal grote warmteleidingen. Het doel: steeds meer Zuilense woningen op het warmtenet, en daardoor van het gas af.

 

Straten openmaken

Om de leidingen te kunnen vervangen, zullen ze flink wat straten openmaken. Zoals de Sweder van Zuylenweg, het Toon Hermansplein (de rotonde met de fontein) en de Adriaan van Bergenstraat. Meer hierover lees je in deze brief van Eneco.

 

Twee vliegen in één klap

Nu zijn dit toevallig ook straten waar de gemeente Utrecht komend jaar de verbetering van verkeersveiligheid heeft gepland. De gemeente en Eneco maakten daarom afspraken met elkaar. Ze maken de straten maar één keer open, en voeren dan meteen de verkeersverbeterende maatregelen uit.

 

Nadelen en voordelen

Dat heeft als nadeel dat de verkeersmaatregelen worden uitgesteld tot Eneco aan de slag gaat. Maar het voordeel is dat de straten niet twee keer open hoeven. Én dat de gemeente met hetzelfde geld méér kan doen.

 

Nu al verkeersverbetering voor de Sweder van Zuylenweg

Voor de bewoners van de Sweder van Zuylenweg is het uitstel vervelend. Zij hadden zich hardgemaakt voor de verbeteringen, eerder las je hierover in Zo is Zuilen een artikel. De gemeente verspreidt daarom deze maand onder de bewoners van de Sweder van Zuylenweg een boekje. Daarin staan mogelijke maatregelen die geen ingreep in de straat vragen, maar toch bijdragen aan de verkeersveiligheid. Uit die maatregelen kunnen de bewoners dan alvast kiezen.

Terug naar overzicht