Help het Museum van Zuilen

U kunt het Museum van Zuilen op verschillende manieren ondersteunen.

Word donateur
Gaat het Museum verhuizen of sluiten?
Dat hangt van u af!

Zo. Dat komt hard aan denk ik. Maar het is wel waar. Laat het me even uitleggen. Bijna negen jaar geleden werd het mogelijk om de verzameling Zuilen die ik in de voorafgaande vijfentwintig jaar bijeen had vergaard, in een museale variant onder de aandacht te brengen. Daar was ik blij mee. En niet alleen ik, gezien de grote groei van de collectie – iedere dag worden er nieuwe aanwinsten gebracht, gestuurd, verteld enz. – én vanwege het succes van de bijvoorbeeld de tentoonstellingen, StraatReünies en ClubReünies groeide het Museum van Zuilen uit zijn jas.

Mijn winkel kon negen jaar geleden dicht en met een gemeentelijke subsidie tot aan mijn pensioen was daar de garantie voor de eerstvolgende vijf jaar. En ná die vijf jaar hield het niet op, we mochten, voor ‘huur en vaste lasten’ een beroep doen op het initiatievenfonds. Maar van dat fonds mocht maximaal drie jaar gebruik gemaakt worden. Het Museum van Zuilen kreeg bij wijze van grote uitzondering nog een extra jaar respijt, maar ook van dat jaar zijn we al ‘over de helft’.

Zuilens groei werd haar ondergang’

OOK VAN TOEPASSING OP HET MUSEUM VAN ZUILEN?
Het uitbreidingsplan dat Zuilen indertijd presenteerde maakte dat Utrecht Zuilen wel móest annexeren, om te voorkomen dat Zuilen groter dan Utrecht zou worden. Ook voor het Museum van Zuilen ging de afgelopen jaren de groei ‘gewoon’ door! En dus werd uitgekeken naar een grotere locatie. De Werkspoorfabriek (voorheen de ‘Nieuwe Plaatwerkerij’ van Werkspoor) lijkt een uitstekende plek, en wie weet groeien we vandaaruit nog verder door en worden we een ‘Industrie-museum Zuilen’. De wíl is er, de kennis ook en de collectie groeit nog dagelijks.

Maar… het zal u niet verbazen: een en ander kost geld, véél geld. En daar wringt de schoen. Om een duurzaam museum te realiseren heeft het Museum van Zuilen een groot aantal donateurs nodig. Het bestuur is om de tafel gaan zitten en er kwamen wat ideeën tevoorschijn. Één daarvan is de werving van een groot aantal donateurs.

Donateur S, M, L en XL

De noodzaak voor het werven van donateurs was nooit zo ‘in beeld’, ik heb in het verleden ‘wel eens’ een oproep gedaan om donateur te worden, en anderzijds heb ik de donateurs nooit verwend. Vanwege de bittere noodzaak (sluiting van het Museum van Zuilen is toch geen optie?!) heeft het bestuur al koppende een aantal dingen op rij gekregen:

Aan mij de eer u de volgende oproep voor te leggen:

Donateur S: De ‘Donateur S’ betaalt tot € 25 per jaar en geeft zo aan het Museum van Zuilen een warm hart toe te dragen.

Donateur M: De ‘Donateur M’ betaalt € 50 euro per jaar en krijgt een ‘Kalender van Zuilen’, met fraaie foto’s van ‘Zuilen, toen Zuilen nog Zuilen was’.

Donateur L: Doneert u jaarlijks een bedrag van € 100? Gefeliciteerd! U bent lid van ‘De Club van 100’. Natuurlijk krijgt u ook de ‘Kalender van Zuilen’, maar… u heeft een vierkante meter van het Museum van Zuilen geadopteerd en als dank plaatsen we uw naam op de plattegrond van het museum die op een mooie plaats in het nieuwe Museum van Zuilen komt te hangen.

Donateur XL: De ‘Donateur XL’ schenkt het Museum van Zuilen een maandelijkse bijdrage van minimaal 10 euro en krijgt naast de vermelding op de plattegrond met de adoptie-donateurs per vierkante meter en de kalender ook jaarlijks een uitnodiging voor een donateursdag.
Dan is in het Museum van Zuilen een lezing over een Zuilens onderwerp, uitleg over de Werkspoortafel en na afloop een boekje over het thema van de lezing.

Aanmelden voor nieuwe donateurs

Onderaan dit bericht vindt u een aanmeldingsformulier waarmee u zich opgeeft als donateur. Eenmaal aangemeld krijgt u jaarlijks een herinneringsmail als uw ‘donatiejaar’ is verlopen.

Help uw Museum van Zuilen nog meer?

Het zou echt fantastisch zijn, als u het Museum van Zuilen helpt, door donateur te worden, maar ook door… een donateur te werven! Stel nou eens dat dat lukt, dan kan het niet anders of het Museum van Zuilen kan nog vele jaren door met het ‘rondzingen’ van het Trots op Zuilen!’ Dank u wel!!

U kunt zich hier opgeven

Terug naar overzicht