Hemelvaartsdag: Schitterend programma Bluegrassfestival

Donderdag 14 mei 2015 op Hemelvaartsdag is in en rond de Parel van Zuilen het derde Gulpener Bluegrassfestival Utrecht te beleven. Vanaf 15.30 uur treden 9 bands op die samen 11 optredens verzorgen. Hoofdact is Doyle Lawson & Quicksilver, die het Utrechtse Bluegrassfestival exclusief voor Nederland en België aandoet. Hij zal, vanwege de verwachte toeloop van fans uit Nederland, België en Duitsland twee keer optreden. Doyle Lawson mag in één adem genoemd worden met Bill Monroe, de founding father van de Bluegrassmuziek.

Het terrein is open vanaf 13.00 uur en kaartjes kosten € 30,--, voor U-pashouders € 25,-- en voor kinderen tot en met 15 jaar € 15,--. Tot 5 jaar zijn kleintjes gratis welkom. In 2013 werd het eerste Gulpener Bluegrassfestival gehouden. Een probeersel en een jongensdroom van de programmeur van de Parelsessies in De Parel van Zuilen, Joost van Es. Het bleek te voorzien in een stille behoefte. Meer goede bluegrassmuziek in Utrecht.

Met deze derde editie laat Joost van Es een tweede jongensdroom uitkomen. Namelijk de aanwezigheid van de grote Doyle Lawson. Deze beroemde Amerikaan met zijn band Quicksilver komt exclusief voor Nederland en België naar het Gulpener Bluegrassfestival Utrecht. Na zijn optredens, die om 15.30 uur en om 20.00 uur beginnen, zal Doyle Lawson CD’s signeren en handtekeningen uitdelen. En voorafgaand aan het eerste optreden van Doyle Lawson, wordt het boek ‘High lonesome below Sealevel’ van Marieke Odekerken en Loes van Schaijk gepresenteerd, waarbij het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan The Master himself. Dit boek, met als ondertitel ‘Faces and Stories of Bluegrass Music in the Netherlands’ is een schitterend vormgeven overzicht van wat er zich op het gebied van bluegrass in Nederland afspeelt, en wie er achter zitten.

In het kielzog van Doyle Lawson speelt verder het neusje van de Nederlandse en Europese zalm zoals The Bluegrass Boogiemen, Frédérique Spigt met haar Medicine Show, Four Wheel Drive, Brock and the Brockettes en nog veel meer.

Dit festival wordt, naast bekende artiesten en bands, opgeluisterd door bijzondere zaken. Een mobiele sauna voor de koude botten, een echte barbier, die de mannenbaarden ter plekke in vorm snijdt, een instrumentenbouwer, mooie sieraden en natuurlijk heel veel muziek, te koop en te horen. Bij behoefte aan een goede maaltijd is er de hele dag een echte Bluegrassburger van de barbecue beschikbaar of een lekkere vegetarische ovenschotel.

Eerder deze maand werd het Bluegrassfestival prominent aangekondigd door middel van de Bluegrass Botenparade. Vanuit Zuilen vertrokken vier sloepen met muzikanten om, al spelend, door de grachten aandacht te genereren voor dit Hemelvaartsfestival.

De presentatie van het hele programma is in handen van de in Georgia geboren countryzangeres Pam Macbeth.

Meer info en kaarten: www.parelsessies.nl 

Alvast genieten van Doyle Lawson? Klik HIER . Wat een hemelse muziek en dat op Hemelvaart!

Terug naar overzicht