Hoe zelfredzaam bent u? Samen sterk voor fysieke zelfredzaamheid op Zuilen

Merkt u dat boodschappen doen, uw hobby uitvoeren of traplopen lastiger wordt?  Dan bent u niet de enige! Een groeiend deel van de mensen van 65 jaar en ouder ervaart dit soort problemen. Soms zijn de problemen zo groot, dat veilig, onafhankelijk leven in de eigen woning niet meer mogelijk is; de ‘fysieke zelfredzaamheid’ is dan in het geding. Hoe zelfredzaam bent u? Op donderdag 21 maart, 28 maart of vrijdag 29 maart kunt u gratis inzicht krijgen in úw fysieke zelfredzaamheid!  

Studenten en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht onderzoeken welke kenmerken en vaardigheden iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen in de toekomst. Een belangrijk deel van iemands fysieke zelfredzaamheid wordt bepaald door zijn of haar lichamelijke conditie, bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, balans of spierkracht. Maar ook andere dingen spelen een rol. Het blijkt bijvoorbeeld dat iemand die zich moeilijk kan aanpassen aan nieuwe situaties meer moeite heeft om zelfredzaam te blijven dan iemand die zich makkelijk aanpast. Daarom zal de meting van fysieke zelfredzaamheid bestaan uit zowel lichamelijke testen als uit een aantal vragenlijsten.   Door nu de fysieke zelfredzaamheid van een grote groep ouderen in kaart te brengen, hopen we dat in de toekomst meer mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wilt u bijdragen aan dit mooie streven en daarbij ook inzicht krijgen in úw fysieke zelfredzaamheid? Dat kan! Iedereen van 65 jaar en ouder is van harte welkom bij de gratis meting op:

Donderdag 21 en 28 maart van 12:00-18:00 in Woonzorgcentrum De Dame (Ingang Zwanevechtlaan)  en donderdag 28 maart van 10:00-17:00 en vrijdag 29 maart van 12:30-17:00 in Buurthuis Vorstelijk complex (pr. Beatrixlaan 2a). De meting duurt ongeveer een uur.

Heeft u vragen over deelname of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u mailen naar fysiekezelfredzaamheid@hu.nl of telefonisch contact opnemen met Esther Molenaar 06-14635754. De koffie staat klaar!

Terug naar overzicht