‘Je kan heel veel bereiken als je iets doet vanuit je hart’

Abdelrahman: 'Verbinden en in gesprek gaan. Laat zien dat je te vertrouwen bent.' Foto: Fanja Hubers

Abdelrahman Ouzil (48 jaar) is voorzitter van de bewonerscommissie Zwanenvechtbuurt. “Als je de wereld wil veranderen, begin je dichtbij, in je eigen buurt.” En dat doet hij met hart en ziel. Zo heeft hij met een aantal organisaties samen voor elkaar gekregen om een voetbalkooi in de wijk neer te zetten. Maar het mooiste vindt hij de iftars die hij georganiseeerd heeft, waarbij mensen van verschillende geloven samen kwamen.

“Zes jaar geleden heb ik deze bewonerscommissie opgericht, met een bestuur van vijf personen van verschillende nationaliteiten. We zijn een mooie afspiegeling van de wijk. We organiseren inloopavonden, jongerengroepen, een kidsgroep, iftars, voetbaltoernooien, schoonmaakdagen.

We voeren overleg met Mitros, gemeente en politie. We bespreken alle problemen van de wijk. Alle klachten van bewoners komen bij ons en wij pakken het aan. We zetten ons overal voor in: groen, ouderen, fietsrekken etcetera. Ik woon hier met mijn vrouw en drie kinderen, ik ben hier opgegroeid en ik heb gezien wat een verschil het maakt als je dingen aanpakt. Iedereen dacht dat deze buurt hopeloos was.

Ik wilde de buurt beter maken. Ik zou de buurt hier 5 jaar terug een 3 geven en nu geef ik als cijfer een 7,5. Je kan heel veel bereiken als je iets doet vanuit je hart. Niet ieder voor zich, maar samen. Maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft. Verbinden en in gesprek gaan. Laat zien dat je te vertrouwen bent.”

Terug naar overzicht