Jonge componisten

In Zuilen zullen 12 april verschillende nieuwe composities te horen zijn; niet alleen van gevestigde hedendaagse componisten maar ook van kinderen!

Wij nodigen u van harte uit om deze wereld-premières te komen beluisteren. Klassiek in Zuilen is een klassieke serie in ZIMIHC Theater Zuilen, dit jaar is het vierde seizoen. Yamila Bavio en Esther Damsma - in 't Groen programmeren deze bijzondere serie, met als doel klassieke muziek van hoog niveau, laagdrempelig te presenteren. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Zondag 12 april is het thema: 'Componisten'. Voor de pauze zijn er werken te horen van een tiental zeer jonge componisten in de leeftijd van vijf tot twaalf. Een aantal docenten van Muziek in de Wijk vroegen hun leerlingen composities te schrijven. Het resultaat overtrof iedere verwachting. Zo schreef een jonge violiste een stuk voor twee violen en piano, een blokfluitiste een stuk voor blokfluit en drie violen, maar ook solo-composities en zelfs een canon staan op het programma.

Wat levert een dergelijke compositie-opdracht op als je kinderen de ruimte, vrijheid en het vertrouwen geeft zich creatief te uiten? Nog vrij van conventies, nog relatief onbekend met de geschreven en ongeschreven wetten der compositie? 12 april kunt u de antwoorden op deze vragen zelf ontdekken. We hebben de kinderen een duikplank aangereikt, en zij hebben de sprong in het diepe gemaakt. Alleen al daarom zijn we trots op dit programma!

Na de pauze zal “Het Vers Ensemble” nieuwe composities, speciaal voor hen gecomponeerd, laten horen. Het ensemble is opgericht in 2011 door voormalig studenten van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ze werken samen met hedendaagse componisten en bieden hun musici artistieke vrijheid, waardoor het programma een persoonlijk karakter krijgt en ieder keer weer een nieuw perspectief op de muziek biedt. Zij staan onder leiding van Gerd Wensink.

Kom dus luisteren op 12 april in ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht, aanvang 15:30u, toegang gratis

Terug naar overzicht