Jouw gedicht over Vrijheid voor het raam?!

Oproep aan al het dichttalent uit de wijk

Welke kinderen en jongeren uit Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd durven de Dicht - challenge om te dichten over vrijheid aan? De cultuurcoaches van ZIMIHC Zuilen, dagen alle wijkbewoners onder de 19 jaar van Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd uit om in de pen te klimmen en een gedicht in het kader van 75 jaar te schrijven. En als je echt lef hebt stuur je het naar ons op. Ook bestaat de kans dat je jouw gedicht kunt voordragen bij Bingo FM en U in de Wijk! 

Een gedicht indienen

Je kan een gedicht indienen via t.vanvugt@zimihc.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en wijk. Vanaf 24 april plaatsen wij de binnengekomen gedichten op de webpagina www.woordenindewijk.nu. Jij krijgt jouw gedicht (in tienvoud) geprint op A3 formaat. Je kan het dan uitdelen aan vrienden, familie en buren met de vraag of ze het voor hun raam willen hangen. De QR-code op de gedrukte posters verwijst naar de site. Op de site zijn printklare gedichten te downloaden met de vraag aan iedereen om een gedicht voor zijn raam te hangen. Dit alles om te bereiken dat er op 4 en 5 mei zoveel mogelijk gedichten voor de ramen hangen in de wijk. 

Gedichtencampagne rond 4 en 5 mei

Omdat dodenherdenking in Zuilen is afgelast en we niet samen vrijheid kunnen vieren, hopen we op deze manier toch aandacht te geven aan 4 en 5 mei. 

ZIMIHC wil op het ZON festival (13 september) de gedichten alsnog voor te laten dragen of zelfs op muziek laten zetten. Afhankelijk van hoe de corona maatregelen verder uit pakken kunnen rond die tijd de verschillende gedichten nog een plek krijgen op de bushokjes in de wijk. 

ZIMIHC theater Zuilen lanceert deze online dicht challenge met financiĆ«le steun van de Gemeente Utrecht en in samenwerking met DUIC. 

Terug naar overzicht