Leer iets nieuws in het Kenniscafé op Buurtcamping Majellapark op zaterdag 9 juli

Utrecht - De behoefte aan het opdoen van kennis wordt steeds groter. We veranderen steeds vaker van baan en hebben daarvoor nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Daarom brengen Konnektid, Utrecht Cares en Vrijwilligerscentrale Utrecht allerlei mensen bij elkaar op het Speeddate Kenniscafé op De Buurtcamping Majellapark in Utrecht. 

Uit de recente Arbeidsprognose 2016-2017 van UWV is gebleken dat 1 op de 5 banen een zelfstandigenbaan is, dat vrouwen minder snel stoppen bij gezinsuitbreiding, ouderen langer doorwerken en dat het aantal WW-uitkeringen daalt. Dat terwijl de groei van het aantal verschenen vacatures bescheiden is. Je moet dus de juiste aansluiting weten te vinden op de banenmarkt. Wim de Ridder, hoogleraar Toekomstverkenning en Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente: “Voor werknemers geldt: om mee te blijven tellen moet je jezelf constant opnieuw uitvinden.” Daar komt nog bij dat automatisering de komende jaren frequent voor baanverlies zal zorgen. De tijd dat doorleren alleen voor carrièretijgers was, is definitief voorbij. Om te voorkomen dat we onszelf buiten spel zetten op de arbeidsmarkt, moet iedereen continue openstaan voor het leren van nieuwe kennis en vaardigheden.

Voor mensen die niet uit Nederland komen, geldt bovendien een taalbarrière en het netwerk ontbreekt. Michel Visser (CEO & oprichter Konnektid): “Konnektid wil graag jouw “lifelong learning companion” worden. Wij gaan voorbij aan de huidige focus op online content, wiki’s en cursussen en bieden persoonlijk en direct contact met experts om je heen. Zo helpen we mensen zich te kunnen aanpassen aan de snel veranderende arbeidsmarkt.”

Sociale organisaties Utrecht Cares, Konnektid en Vrijwilligerscentrale Utrecht brengen Utrechtse young professionals, buurtbewoners en vluchtelingen bij elkaar op De Buurtcamping Majellapark. Op zaterdagochtend 9 juli om 10.00 uur start daar het Speeddate Kenniscafé waar je gratis kennis op kunt doen op het gebied van LinkedIn, Nederlands, Spaans, Arabisch, Wordpress, Photoshop of fotografie. De vrijwilligers van Utrecht Cares en VCU en de kennisdelers van Konnektid maken het café mogelijk. Schuif gezellig aan in ons café en deel je kennis met andere bewoners. Tot zaterdag 9 juli!

De Buurtcamping Majellapark

Van 8-10 juli 2016 wordt in Majellapark Utrecht De Buurtcamping opgericht. Op de camping ben je lekker buiten en is iedereen gelijk. De camping is er voor iedereen van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van baby’s tot senioren. Je groet de buurman, praat even bij en helpt elkaar. Door samen de camping op te zetten, leer je je buurtgenoten tijdens de vakantie beter kennen. http://debuurtcamping.nl/majellapark/

Over Konnektid

Konnektid is opgericht in 2013 met als doel kennisdeling tussen mensen te bevorderen. Konnektid is een community waar kennis gedeeld kan worden met iedereen, zowel met een naaste buur als met een professioneel docent. De filosofie hierachter is dat dit niet alleen goed is voor de eigen ontwikkeling, maar dat het ook bijdraagt aan het beter leren kennen van de eigen buurt. Konnektid gelooft dat ieder mens vaardigheden bezit die de moeite waard zijn om te delen met een ander. Op dit moment zijn er meer dan 15.000 mensen in 25 landen die hun kennis delen via Konnektid. https://www.konnektid.com/

Over Utrecht Cares

Utrecht Cares is een vrijwilligersorganisatie voor flexibel vrijwilligerswerk. Bij Utrecht Cares bepaal jij wanneer je het vrijwilligerswerk doet, zonder terugkerende verplichting. Bij de activiteiten staat de ontmoeting met hulpbehoevenden centraal. Denk aan wandelen met ouderen, cupcakes versieren met mensen met een beperking of een pubquiz voor migranten. Kijk op www.utrechtcares.nl voor meer informatie.

Over Vrijwilligerscentrale Utrecht

VC Utrecht is centraal gelegen aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 3. Vanuit ons kantoor stimuleren, verbinden en promoten we het Utrechtse vrijwilligerswerk. We zijn partner op het gebied van vrijwillige inzet voor (toekomstige) vrijwilligers, vrijwilligersinitiatieven en voor organisaties die met vrijwilligers (samen)werken. We geven advies (op maat), workshops en organiseren innovatieve, nieuwe projecten. We verbinden Utrechtse organisaties en (toekomstige) vrijwilligers via onze vacaturebank. Kijk op www.vcutrecht.nl voor meer informatie.

Terug naar overzicht