Leerlingen onthullen renovatieplannen voor De Piramide

Aanstaande woensdag 6 februari onthullen onze leerlingen samen met de architect en aannemer de renovatieplannen voor ons nieuwe gebouw aan leerlingen, medewerkers, ouders en andere geïnteresseerden. Sinds de sloop- en herinrichtingswerkzaamheden, die begin van dit schooljaar startten, zijn we tijdelijk gehuisvest aan de Mariëndaalstraat 25 in de wijk Ondiep. Naar verwachting kunnen we eind mei onze intrek nemen in het gerenoveerde gebouw aan het Bisschopsplein in Zuilen.

Iedereen is van harte welkom om de onthulling van het bouwbord om 11:45 uur aan het Bisschopsplein bij te wonen.

Dit schooljaar ronden we af in het nieuwe gebouw Aan het begin van dit schooljaar gingen de sloopwerkzaamheden van start, werd het gebouw gesaneerd en asbestvrij verklaard. De opbouw- en herinrichtingswerkzaamheden zijn nu in volle gang. “Het oude gebouw krijgt op dit moment een indrukwekkende metamorfose, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant,” aldus directeur van De Piramide Lotte Brente. “De aannemer hanteert een strakke planning. Naar verwachting kan onze school eind mei terugverhuizen naar het Bisschopsplein. Samen met onze leerlingen kijken wij ernaar uit om het schooljaar af te ronden in het nieuwe gebouw. In juli staat een feestelijke opening gepland en kan iedereen een kijkje komen nemen.”

Opknappen, herinrichten en nieuwe toevoegingen Focus van de renovatie ligt op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken en logisch herinrichten van het oude gebouw, passend bij het onderwijsconcept van De Piramide. Goede en authentieke elementen van het gebouw worden opgeknapt en nieuwe ruimtes en faciliteiten worden toegevoegd. De school wordt ruimer, lichter en krijgt een moderne uitstraling. De grote aula biedt straks ruimte aan de activiteiten die de school ontplooit in het kader van het muziek- en cultuurprofiel. De voorgevel van de school wordt opgeknapt en er komen een nieuwe entree en aula. In de open, multifunctionele studieruimte kunnen leerlingen zelfstandig of in groepjes werken aan opdrachten, al dan niet met behulp van computers. De toiletblokken worden vernieuwd en er komt een lift. De oude gymzaal wordt vervangen door een ruim speellokaal. Het gerenoveerde gebouw aan het Bisschopsplein is straks toegerust om de komende 40 jaar weer dienst te doen als basisschool. Het gebouw zal voldoen aan de huidige, energiezuinige en duurzame isolatienormen onder andere door de zonnepanelen op het dak

Terug naar overzicht