Mavis tovert met stoffen

Mavis voor haar winkel. Foto: Boris Schmit

Mavis Eroglu-Aslam (55) runt al 15 jaar de kledingreparatiewinkel Tuba in winkelcentrum Rokade. Mavis is geboren in Turkije en kwam op elfjarige leeftijd naar Nederland. De winkel is vernoemd naar haar dochter en schoondochter die allebei Tuba heten.

Mavis was 12 jaar toen ze haar eerste jurk naaide. ‘Mijn vader vond het leuk om kleding te maken en kocht overal stoffen. Hij was erg onder de indruk van de jurk die ik, zonder naaimachine, voor mijn moeder maakte toen. Die jurk paste mijn moeder perfect. Niemand geloofde dat ik als 12-jarige zo’n jurk had gemaakt.’ Haar vader zag dat ze talent had en kocht een naaimachine voor Mavis. ‘Ik ben mijn vader nog elke dag dankbaar. Hij stimuleerde mijn creativiteit en maakte het mogelijk dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.’

Mavis is trots op de jassen en blouses die ze zelf heeft ontworpen. In haar kledingreparatiewinkel krijgt ze vaak opdracht om spijkerbroeken te repareren en gordijnen en jassen in te korten.

Naast kleding ontwerpen en repareren, heeft Mavis ook een stomerij. Haar klanten krijgt ze vooral door mond-tot-mond reclame. ‘Tevreden klanten maken mij elke dag weer blij.’ Mavis heeft twee zoons en een dochter, en vijf kleinkinderen.


Tuba Kledingreparatie Utrecht 

Doornburglaan 16, Utrecht

030-244 08 71

www.kledingreparatieutrecht.nl

Terug naar overzicht