Motorcrossherrie zal blijven en wordt alleen maar erger

Afgelopen zondag was het weer Moederdag en lekker weer, dat betekent in Zuilen lekker buiten zitten op je balkon of in de tuin met een gebakje en koffie en het geluid van de motorcross-vereniging op de achtergrond. Het al jaren durende irritante geluid wordt de komende jaren alleen maar erger nu de vergunning om meer uren te mogen crossen verleend is en in de nieuwe vergunning niet is vastgelegd dat er een geluidswal moet komen.

De nieuwe vergunning is louter en alleen op cijfers gebaseerd maar de bezwaren van omwonenden zijn genegeerd of afgedaan met de toezegging dat er geen tweetactmotoren meer mogen rijden. Het geld voor de geluidswal moet eerst nog even geregeld worden in de voorjaarsnota, mocht deze wal onverhoopt niet doorgaan zit Zuilen en omstreken nog meer in de herrie.

Gemakshalve gaan we er dan vanuit dat de geluidswal geluid tegenhoudt want zelfs bij de ijsbaan zijn de motoren duidelijk hoorbaar. Dus inwoners van Zuilen bereidt u voor op een fijne zomer met elk weekend het vertrouwde geluid.

Bovenstaande tekst is een ingezonden brief aan de bewoners van Zuilen, wijkraad, gemeenteraadsleden en andere betrokkenen

Terug naar overzicht