NIEUWS Buslijn 4 EN REACTIES GEVRAAGD

Beste allemaal,

De Irenelaan is weer open, de haltes zijn weg. Maar het Actiecomit√© Buslijn 4 laat niet los en wil nog steeds lijn 4 terug. 

Half april hebben we met een paar mensen een gesprek gehad met de gedeputeerde en ambtelijke ondersteuning. Daar kwam naar voren dat een bus over de Irenelaan 350.000 Euro per jaar gaat kosten. Dat vindt de gedeputeerde teveel. Ook zegt de gedeputeerde dat er 100 nieuwe reizigers zijn geteld, nu er zoveel bussen over de Pr. Bernhardlaan rijden. Ook zegt de gedeputeerde dat veel oudere mensen toch de halte op de Pr. Bernhardlaan weten te bereiken en dus toch daar de bus nemen. Onze vraag is of dit klopt. Vraag is of er nog evenveel mensen op bezoek komen met de bus, nu lijn 4 is verdwenen op de Irenelaan. Alleen jullie, als bewoners kunnen daar het antwoord op geven. 

Hij komt met een alternatief voor busijn 4, De Flexbus (zie brief hieronder). We hebben alleen deze informatie gekregen. Het komt erop neer dat je de bus 30 minuten voor je wilt vertrekken kunt bellen. En dat hij je naar 3 stations brengt (Zuilen, Overvecht, Maarssen of GWC Grootwinkelcentrum Overvecht) of bushaltes die langs de routes liggen. Het tarief is nog niet bekend. Maar andere Flexbussen kosten 2,50 Euro. De kosten zijn 175.000 euro. 

Wij hebben nu vragen aan jullie. Vraag ook je buren en buurtgenoten wat ze ervan vinden. Door Corona kunnen we elkaar niet ontmoeten. Dus het moet even zo. 

1. De infographic, het ploatje (zie hieronder), is alles wat we hebben over de Flexbus. Wil je het bekijken en aangeven of je het een oplossing vindt?
2. Wil je aangeven of jet de Flexbus gaat gebruiken?
3. Wil je aangeven of je bestemmingen mist?
4. Wil je aan ons doorgeven of je nu de bus pakt vanaf de Bernhardlaan?
5. Wil doorgeven of je NIET meer met de bus gaat? Dit is belangrijk. Want 100 nieuwe reizigers lijkt veel. Maar wij zijn benieuwd of er ook mensen zijn afgehaakt.
6. Hetzelfde geldt voor bezoek. Krijgen jullie nog steeds hetzelfde bezoek met de bus of komen mensen nu niet of misschien met de auto. Al deze informatie maakt ons sterker!! 

Mail je opmerkingen, vragen naar: buslijn4zuilen(at)gmail.com. Of zet je opmerkingen/vragen op papier en stop ze in de brievenbus Prinses Irenelaan 18. Zet op de envelop: DE DAME/BUS 4 Omdat we alles op een rijtje moeten zetten, vragen we je VOOR 11 juni te reageren. 

We hopen jullie nog te ontmoeten in De Dame. Maar door Corona is dat nu onzeker. Als we erin mogen, laten we het weten. 

We blijven in gesprek. We laten niet los. Als het moet gaan we naar de Provinciale Staten want Schaakwijk moet met de bus kunnen blijven reizen. 

Blijf gezond! Vriendelijke groet, Actiecomit√© Buslijn 4 

Brief gedeputeerde

Infographic U flex

 

 

Terug naar overzicht