Opening Schoolplein 14 en vignet 'Gezonde School'

KBS Wijzer aan de Vecht heeft het Vignet Gezonde school behaald voor zowel het thema Voeding als voor het thema Bewegen en Sport. Gezonde voeding en bewegen vinden wij zo belangrijk dat wij een aantal mijlpalen hebben gerealiseerd: Ons schoolplein is vernieuwd. Niet alleen zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, maar bovenal hebben we ons schoolplein laten inrichten als Schoolplein 14.

Drie verschillende coatings zijn aangebracht op ons plein en het bord met de regels van de Johan Cruijff foundation over sport en beweging heeft een prominente plek op het schoolplein gekregen.

De kinderen eten en drinken elke dag om 10.15 uur alleen water en groente en fruit. Nu krijgen we ook een eigen watertappunt vlak naast ons plein zodat kinderen ook na schooltijd water kunnen drinken als ze op ons prachtig vernieuwde plein gebruik maken van de mooie speelmogelijkheden.

Op 14 juni openen we om 09.45 uur ons vernieuwde plein en onthullen we het bordje van de Gezonde school en het watertappunt. Een vertegenwoordiger van B&W zal hierbij aanwezig zijn. Deze ochtend zal ook iemand van Schoolplein 14 het bord van de Johan Cruyff foundation onthullen. De kinderen zullen onder begeleiding van de vakdocent bewegingsonderwijs alle nieuwe spellen op het plein gaan spelen.

De oudercommissie zal gezonde traktaties uitdelen en de kinderen mogen tappen van het nieuwe watertappunt. We zijn trots op ons nieuwe plein en de behaalde certificaten en hopen de kinderen op deze manier te stimuleren om gezond te eten en te bewegen.

Terug naar overzicht