Opheffen lijn 4 geeft ophef in Schaakwijk

Ik loop de Appie binnen en word aangesproken door 2 vrouwen van respectabele leeftijd. Ze zijn boos want lijn 4 wordt opgeheven. Ze staan er met handtekeninglijsten, pamfletten. Ik denk nog; welnee dat heeft met de wegwerkzaamheden van de Irenelaan te maken. Maar die oude meiden hebben gelijk.

Is de gemeente Utrecht en de provincie nou helemaal betoeterd? Hoe kun je dit voorstellen?
Een lijn, dwars door Schaakwijk, met veel oude(re) bewoners die allemaal langer op zichzelf moeten blijven wonen, een gezondheidscentrum, een handencentrum dat in heel Nederland bekend is, seniorenwoningen. Allemaal mogelijke klanten voor de bus. Deels zelfs mensen die anders nergens meer komen. Doe iets aan eenzaamheid. Help de ouderen in je wijk. Maar het is de gemeente die de leeflijn van veel ouderen weghaalt.
Dus Gemeente Utrecht: Leg het even uit!

Ook wonen er aardig wat studenten en oudere jongeren. Een avondje stappen, een concert op Vredenburg of in 020. Handig als je dan met de bus terug kan. Ik doe het zelf ook. Je wilt dan niet te ver lopen. Het is laat, het is donker. Dan wil je een halte in je buurt.

Volgens het beleid, of het moet veranderd zijn, moet er binnen een straal van ongeveer 300 m van een woning een bushalte zijn. Met het opheffen van lijn 4 wordt die regel geweld aan gedaan. Vanaf Rokade tot de Vecht wordt het lopen naar de Prins Bernhardlaan waar al een bus rijdt. Dus de Pr. Bernhardlaan krijgt meer bussen en half Schaakwijk wordt niet meer bediend.

Dus mede wijkbewoners; baalt u ook van het verdwijnen van Lijn 4?
Meld u bij het actiecomit√©: buslijn4zuilen@gmail.com 
Roep je vrienden, familie en schoonmoeder op te tekenen.
In de Albert Heijn op Rokade staat binnen bij de winkelkarretjes een BLAUWE DOOS. Stop daar je ondertekende protest in. Of mail het naar bovenstaand mailadres.
Wil je echt iets doen/helpen: Meld je bij bovenstaand adres om te helpen handtekeningen te werven. Met zijn allen staan we sterk.

LIJN 4 MOET BLIJVEN

(foto DUIC)

Eerdere berichten hierover:

Start werkzaamheden verbeteren verkeersveiligheid Irenelaan-Pionstraat. Bushaltes verdwijnen echter.

Vervoersplan 2020 heeft grote gevolgen voor Zuilen

 

 

 

 

Terug naar overzicht