Opknapbeurt voetbalkooi Muiderslotplantsoen

De voetbalkooi aan het Muiderslotplantsoen wordt opgeknapt en uitgebreid. Het asfalt wordt vervangen door (zand-ingestrooid) kunstgras met een sporttechnische ondergrond en het veldje wordt verlengd. Jongerenwerk JoU heeft samen met verschillende jongeren het initiatief genomen om te komen tot een verbetering en opwaardering van de voetbalkooi.

De voetbalkooi wordt veel gebruikt door jeugd uit de omliggende buurt, maar is verouderd en te klein. De initiatiefnemers hebben bij het maken van hun plan de samenwerking gezocht met het Wijkservicecentrum Noordwest, Harten voor Sport (inmiddels SportUtrecht), de sociaal makelaar van DOCK en de bewonerscommissie Plein 11 (Zwanenvechtplein).

Gezamenlijk is een plan ontwikkeld waarbij de voetbalkooi met 10 meter wordt verlengd, het hekwerk wordt aangepast en de ondergrond wordt opgewaardeerd van asfalt naar (zand-ingestrooid) kunstgras voorzien van een sporttechnische onderbouw. In het plan is rekening gehouden met multifunctionele belijning waarbij de kooi ook geschikt wordt gemaakt voor recreatief 3 x 3 basketball. Verder wordt een aantal maatregelen uitgevoerd met oog op efficiƫnter onderhoud. Om het gebruik te optimaliseren wordt er vanuit de projectpartners onderzocht of een Scholarship bij de Krajicek Foundation tot de mogelijkheden behoort.

De werkzaamheden starten rond 4 maart. Meer informatie is te vinden in het wijkbericht

Terug naar overzicht