Opruimactie weesfietsen

Opgelet fietsenstallers want de gemeente houdt komende tijd weer een opruimactie voor weesfietsen en fietswrakken. 

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een blauw label. In Noordwest en dus ook Zuilen start dit labelen op 27 augustus. Ook fietsen die er goed uitzien en fietsen die tegen gevels van winkels en huizen staan, krijgen een label. Hebt u een blauw label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Na enkele weken verwijdert de gemeente alle fietsen waaraan nog een label hangt. Dit verwijderen start in Noorwest en dus ook Zuilen op 1oktober. Ook haalt de gemeente fietswrakken met én zonder label weg. Daarnaast worden  ook losse fietssloten aan fietsrekken, lantaarnpalen, bruggen en hekjes verwijderd.

De verwijderde fietsen gaan naar het Gemeentelijk fietsendepot. Daar worden de fietsen nog enkele weken bewaard. U kunt uw fiets daar tegen betaling ophalen.

Wat is een weesfiets?
Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar omdat ze er al zo lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak.

Wat is een fietswrak?
Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig.

Hebt u een oude of kapotte fiets die u niet meer gebruikt? Laat deze dan niet de op straat staan. Breng deze naar een afvalscheidingsstation of kringloopbedrijf. Of maak een afspraak voor het grofvuil.

Terug naar overzicht