Samen makkelijk je eigen lokale biologische groenten telen

Begin maart gaat het nieuwe moestuin initiatief van de Tuinders van start bij Stadstuin Zuilen en Stadstuin Plutodreef in Utrecht.

Het is nu nog stil op de stadstuinen, maar zodra ze weer open mogen bruisen deze plekken weer met leven. Vanaf maart worden de activiteiten uitgebreid met de moestuinen van de Tuinders. Met de Tuinders beheren deelnemers gezamenlijk één grote tuin en worden ze daarin begeleid door een ervaren tuinder. Samen leren deelnemers succesvol een moestuin beheren en oogsten zij gezamenlijk een heel seizoen zelf geteelde biologische groenten en kruiden van de tuin.

Nu mensen veel thuiswerken groeit de behoefte om buiten te zijn. Daarnaast groeit de behoefte aan lokaal geproduceerd en biologisch eten. Het blijkt vaak lastig om een stukje grond te vinden. Of dat mensen niet weten hoe ze moeten beginnen. De Tuinders komt daarmee tegemoet aan de behoefte voor makkelijk en ontzorgd moestuinieren. Doordat de groep samen verantwoordelijk is voor de tuin is er altijd wel iemand die tijd heeft om de tuin te onderhouden. Je kan dan ook gewoon op vakantie zonder dat de tuin helemaal uitdroogt of overwoekerd raakt. Naast dat samen tuinieren leuk en gezellig is brengt het ook meer flexibiliteit.

Stadstuin Zuilen en Stadstuin Plutodreef zijn twee van de zes Stadstuinen van Utrecht Natuurlijk. Daarnaast heeft Utrecht Natuurlijk nog vijf stadsboerderijen in Utrecht. Op de locaties organiseren ze activiteiten en is er veel te zien voor jong en oud. Utrecht Natuurlijk en de Tuinders slaan de handen ineen voor het opzetten van deze moestuincursus XL en andere leuke educatieve activiteiten op het gebied van natuur, duurzaamheid en gezonde voeding.

Er wordt hard gewerkt om de tuinen startklaar te hebben in maart, zodat deelnemers lekker buiten aan de slag kunnen. Wil je graag deelnemen aan de Tuinders of meer weten; kijk dan vast op www.detuinders.nl.

Terug naar overzicht