Verschraling winkelaanbod Zuilense deel Amsterdamsestraatweg

Zuilens bekendste fietsenwinkel Peter Macco verdwijnt defintief van de Amsterdamsestraatweg. Sinds een kleine twee jaar heeft het familiebedrijf ook al een grotere vestiging aan de Nijverheidsweg waar ze nu helemaal naartoe verhuizen.

Een forse aderlating voor het Zuilense winkeldeel van de Amsterdamsestraatweg dat het toch al moeilijk heeft en kampt met een afnemend en minder divers aanbod aan winkels. Eerder al verdwenen er o.a. een drogisterij en bloemenwinkel waarbij de panden omgebouwd werden tot appartementen. Ook de verderop gelegen thuiszorgwinkel vertrekt.

De gemeente heeft voor het gedeelte van de Amsterdamsestraatweg tussen Paardenveld en de Marnixlaan de laatste jaren stevig ingezet, wat heeft geresulteerd in een uitvoeringsprogramma met aandacht voor leefbaarheid, veiligheid en economische vitaliteit.

Daarnaast wordt er de laatste jaren  ook fors geïnvesteerd in het Werkspoorkwartier waar veel nieuwe plannen en ideeën tot bloei komen. Een locatie waar straks ook het Museum van Zuilen naartoe gaat.

In het uitvoeringsprogramma voor de Amsterdamsestraatweg is echter, behalve aandacht voor groen, weinig over plannen voor het Zuilense deel terug te vinden waarbij er wel degelijk aandacht nodig lijkt voor de economische vitalilteit en levensvatbaarheid. Tijd dus voor een aanvulling met een visie en plannen voor het Zuilense deel van de Amsterdamsestraatweg.

Terug naar overzicht