Verwarring over nieuwbouw aan de Huis te Zuylenlaan: UPDATE

Na de sloop afgelopen zomer van de flats aan de Huis te Zuylenlaan werd het weer stil. Stil ook echter betreffende de berichtgeving over de plannen over wat en wanneer er gebouwd wordt op het nu braakliggende terrein. Navraag bij de afdeling communicatie van Mitros afgelopen week leek duidelijkheid te bieden.

Er staat een project met koopwoningen gepland. In een impressievideo lijkt het daarbij om eengezinswoningen te gaan. Mitros geeft echter aan dat aangezien de verkopen op dit moment op andere plekken in de buurt niet goed lopen er vooralsnog voor gekozen is hier nog even niet te starten en opnieuw te kijken wat te gaan doen. 

Een bewoner sprak echter de projectmanager en architect ter plekke. Beiden waren bezig met een banier met de tekst "Hier bouwt Mitros" op te hangen en gaven aan dat men snel met de bouw wilde starten. Tegenstrijdige berichten vanuit de Mitros dus. Omwonenden willen echter duidelijkheid daar ze ook druk bezig zijn te kijken of en hoe de braakliggende grond voorlopig te gebruiken is voor buurtactiviteiten. Er is daarom al contact met de Mitros opgenomen voor meer duidelijkheid.

UPDATE 15/01: Mitros gaf bij navraag aan dat er nog niet gestart wordt met de woningen aan de Van der Marckhof. Dit project ligt iets verderop in Zuilen en wel in Geuzenwijk.

De bouw aan de Huis te Zuylenlaan staat nog wel steeds op de planning. Op dit moment is het project in aanbesteding. Aansluitend zal de verkoop van start gaan. Afhankelijk van het verloop van de verkoop zal de start van de bouw gepland worden. Omwonenden zullen in ieder geval ge├»nformeerd worden wanneer de verkoop van start gaat.

Terug naar overzicht