Vier initiatieven krijgen geld van Ondernemersfonds Zuilen

Op maandag 18 mei heeft een clubje ondernemers en initiatiefnemers vergaderd over de besteding van het Ondernemersfonds Zuilen. Het fonds maakt het voor instellingen en bedrijven mogelijk om gezamenlijk in hun wijk projecten te financieren. Twee keer per jaar kunnen initiatiefnemers een plan indienen waarover door ondernemers en instellingen in de wijk zelf wordt bepaald of de aanvragen worden gehonoreerd of niet. Deze ronde waren er acht plannen ingediend. Vier plannen krijgen het aangevraagde budget:

  1. Het Zuilen Deelt! Magazine krijgt € 14.905,- voor uitgaven 3 t/m 6 van het magazine. Tussentijds wordt er goed geëvalueerd om te zorgen dat Zuilen in al haar facetten aan bod komt in het magazine. Zo is tijdens de vergadering bijvoorbeeld bedacht om iedere editie een ander winkelcentrum in de wijk uit te lichten. 

  2. ZON Festival krijgt € 5.000,- voor de organisatie van een zomereditie die past binnen de geldende corona-maatregelen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat er dit jaar niet een groot podium zal zijn met heel veel drukte, maar kleine podia op verschillende plekken door de wijk om de drukte te spreiden. 

  3. Buurtmobiel krijgt € 4.850,- voor dit jaar toegekend. De buurtmobiel voorziet in personenvervoer binnen de wijk op afspraak. Lees er hier alles over. De Buurtmobiel zal vijf dagen per week door de wijk rijden met reclame van lokale ondernemers en het ondernemersfonds op de auto. 

  4. De duurzame boodschappentas van Zuilen krijgt € 3.600,- voor het ontwerp en druk van 5000 stuks. Er wordt een ontwerp voor op de tasjes gemaakt waar duidelijk verwezen wordt naar de ondernemers van Zuilen. 

In het najaar van 2020 zal een tweede aanvraagronde plaatsvinden. Initiatiefnemers kunnen vanaf september hun plannen indienen. Eind oktober zal er een vergadering plaatsvinden om gezamenlijk te bepalen over de aanvragen. Het Ondernemersfonds Zuilen heeft niet alleen als doel om projecten mogelijk te maken maar ook om een sterk netwerk aan Zuilense ondernemers en instellingen te bouwen. Dus sluit volgende vergadering vooral aan om kennis te maken en mee te bepalen! 

Terug naar overzicht