Wat gebeurt daar op het Ludgerpleintje?

Midden september 2017 onthulde de toenmalige wijkwethouder Cees Diepenveen het opnieuw ingerichte pleintje op de hoek Amsterdamsestraatweg-St.-Ludgerusstraat. 

Een ‘pocketpark’ omringd nu het stukje van de Bommelsebrug naast de foto van de St.-Ludgeruskerk, de kerk die hier tot zo’n veertig jaar geleden heeft gestaan.

De muur om deze foto leent zich uitstekend voor een muurschildering waarop door middel van een plattegrond van een deel van Zuilen de situatie van jaren her wordt aangegeven. Wáár stond die school, de fabrieken van Werkspoor en Demka, die kerk? En ter oriëntatie (het Julianapark komt er ook op en dat is er gelukkig nog steeds!) nog veel meer.

De gemeentelijke Werkgroep  Directe Voorzieningen brengt oude herinneringen in de stad Utrecht weer tot leven. Soms tastbaar (zoals het brugdeel) en soms met een muurschildering. Voor de muurschilderingen (en dikwijls ook het verantwoord renoveren of weer aanbrengen van een verdwenen muurreclame) schakelt deze werkgroep de kunstenaar Jos Peeters in. 
Ook deze keer, op het Ludgerpleintje (liever spreek ik van ‘Museumpleintje’ is  Jos Peeters aan de slag. De steigers houden het beeld nog wat verborgen, maar reken erop dat als deze steigers weer weggehaald zijn Zuilen een prachtig stuk herinnering.

Terug naar overzicht