WEGENS GROOT SUCCES GAAT HET MUSEUM VAN ZUILEN SLUITEN!

Het Museum van Zuilen gaat – na ruim tien jaar met veel succes te hebben vertoeft aan de Amsterdamsestraatweg 569 – sluiten per 31 december aanstaande.

Het is geen definitieve sluiting van het Museum van Zuilen! Met dank aan de gemeente Utrecht, Overvecht Vastgoed, het VSB-Fonds, het KFHein-fonds, het Prins Bernhard Cultuur-fonds, het Elise Mathilde-fonds en de honderden donateurs kunnen we op de nieuwe locatie, Schaverijstraat 13, vanaf het eerste kwartaal een prachtige, moderne en grotere variant van het Museum van Zuilen voortzetten.

Meer ruimte, meer mogelijkheden, meer actie, we staan zoals dat heet ‘te trappelen van ongeduld’. 

Op de nieuwe locatie, in de Werkspoorfabriek – indertijd bekend als ‘de nieuwe plaatwerkerij’ – gaat het Museum van Zuilen van start met een grote tentoonstelling, helemaal afgestemd op Werkspoor. Een logische keuze: meer dan zestig procent van de collectie van het museum komt van Werkspoor en waar kun je dat beter tentoonstellen dan in de WERKSPOORFABRIEK!

Maar het Museum van Zuilen heeft in de afgelopen tien jaar ruim 75 StraatReünies georganiseer en ook daarmee gaan we op de nieuwe locatie weer van start.

Voor wie het museum op de oude locatie nog wil bezoeken, dat kan: woensdag en donderdag van 13 tot 17 uur en vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur (dus… haast u!)

Welkom!

W. van Scharenburg, directeur van het Museum van Zuilen

Terug naar overzicht