'Wij zijn een huiskamer voor en door de buurt'

Bianca voor de Watertoren. Foto: Puck 't Hart

Bianca Botter (49) woont nu 5 jaar met haar vriend in Zuilen. Al 7 jaar is Bianca een van de onmisbare vrijwilligers bij Bij Bosshardt. Zoon Michael (23) ging destijds naar de bingo daar, en zo is het allemaal begonnen.

 

“Bij Bosshardt is een prachtplek! Het is hier altijd gezellig en iedereen is welkom. We zijn een huiskamer voor en door de buurt. Ik ben zelf een echt mensenmens en ik wil gewoon graag mensen helpen. De dankbaarheid van mensen met een handicap of achterstand vind ik zo mooi. Ik heb na de MAVO als cassière gewerkt en doe nu de MBO-opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Ik hoop straks hier Bij Boschhart betaald te kunnen werken. Ik werk nu vrijwillig 40 uur per week. Ik organiseer dus al jaren de vrijdagmiddagbingo (van 13.30-15.00 uur) en op maandag de brunch (vanaf 11.00 uur); op dinsdag en donderdag de lunch (vanaf 12.00 uur) en op donderdagavond de maaltijd voor 2 euro voor mensen met een LVB (licht verstandelijke beperking). Mijn clubje is echt de LVB; dat is een mooie groep, daar gaat mijn hart van open! Ik vind het mooi dat ik de kans gekregen heb om iets te doen.

Elke vrijdag krijgen we de restanten van de Voedselkerk. Soms krijgen we dan bijvoorbeeld 50 broden en 50 kilo appels. Van die appels maken we dan grote pannen heerlijke appelmoes!”

 

Tekst en fotografie: Puck 't Hart

Terug naar overzicht