Zo overleeft Jane de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? De komende tijd vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Jane Klunder-Townsley (37)

 

Jane:

“Stil zitten tijdens de coronapandemie zit er bij mij niet in. Momenteel ben ik druk bezig met mijn werk, opleiding en dochter. Ik werk als verzorgster in een verzorgingstehuis met demente cliënten. Vele mantelzorgers en familieleden vallen weg, met name uit veiligheid voor de cliënten. Ook mogen zij maar één persoon per dag op bezoek krijgen. Het is daardoor heel rustig in de gezamenlijke woonkamer, vrijwel iedereen zit op zijn kamer. Het is overduidelijk minder gezellig, omdat er maar weinig mensen over de vloer komen. Ondanks dat de patiënten dement zijn, missen ze toch het bezoek. Ik kijk uit naar het moment dat cliënten weer uitbundig aan het lachen zijn en zich niet meer zo eenzaam voelen. Wel ben ik blij dat ik het vaccin al heb gekregen, nu ben ik helemaal veilig voor mijn omgeving.

 

Ook volg ik sinds kort online lessen om me bij te scholen voor mijn werk. Het is pittig om niet naar de faculteit te gaan, omdat ik het persoonlijk contact met mijn klasgenoten mis. Ik heb ze niet eens in het echt kunnen ontmoeten. Dat is namelijk wel echt een van de dingen waar ik naar uitkijk als deze circus voorbij is. Al met al heeft mijn dochtertje ook online les. Ik probeer dat ook zo goed mogelijk te combineren met mijn werk en opleiding. Gelukkig gaat alles vooralsnog goed.

 

Daarentegen heb ik wel een collega afscheid zien nemen van werk - een moeder van drie kinderen die ook nog eens de opleiding volgde. Ik vind het heel erg zielig voor haar, maar het is ook dubbel. Je eigen familie gaat voor en in de zorg werk je met je hart. Het enige wat je kan doen is doorbijten.

Dat is dan ook mijn tip voor iedereen: Ook al is het zwaar in deze donkere dagen, blijf gewoon doorgaan!”

Terug naar overzicht