Zo overleeft Johanne de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? Elke week vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Johanne Boot (51)

 

Johanne:

“Toen we ineens afstand moesten gaan houden, merkte ik op dat ik met boogjes om mensen heen ging lopen. Ter compensatie ging ik maar iedereen groeten die ik tegenkwam. Meer om duidelijk te maken dat het niet aan die persoon lag, maar aan het virus. Sinds corona heb ik veel meer contact met mensen op straat. Ik merk dat iedereen het prettig vindt.

 

Mensen zijn nu meer thuis en vaker alleen. Door op straat meer aandacht aan elkaar te besteden, word je ook een stuk vrolijker. Mijn leukste ervaring was met een een jongetje van een jaar of twaalf op de Marnixlaan. Ik gaf hem een verkeerd voorbeeld door bij een rood stoplicht over te steken. Halverwege stopte ik, want er stonden auto’s te wachten. Ik raakte met het jongetje in gesprek waarin bleek dat we alle stoplichten in Zuilen kenden. En juist dit stoplicht leek voor ons allebei altijd een eeuwigheid te duren.

 

Ik heb de mazzel dat ik net klaar ben met mijn studie, waardoor ik overdag lekker naar buiten kan. In de tussentijd ben ik aan het solliciteren als geestelijk verzorger. Ik hoop dat het goed verloopt, want ik doe mijn best. Zo ben ik nu een artikel aan het schrijven voor de PUP, het blad voor de Utrechtse Protestanten. En op zondag ben ik voorganger in inloophuizen, in de kerk en bij Altrecht (GGZ).

 

Voor de rest ziet mijn standaard dag er als volgt uit: ik sta op als mijn dochter aan het ontbijten is, dan kan ik haar ook zien. Na het ontbijt ga ik soms hardlopen, dat doe ik twee keer per week. Daarna ga ik achter mijn bureau aan de slag. Ook zie ik bijna iedere dag mensen. Meestal zijn het vrienden, maar ik zoek ook wel wat extra mensen op. Soms zijn het wandelafspraken en soms drinken we gewoon een kopje koffie.”

Terug naar overzicht