Zo overleeft Jordi de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? Elke week vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Jordi Holterman (21)

Jordi:

“Wat mis ik het toch om naar optredens te gaan, zeg! Ik ging vaak naar dB’s in Zuilen of naar de Ekko in de stad. Op Facebook stond het vol met evenementen waar ik mij altijd op ‘geïnteresseerd’ zette. Zo kon ik wel drie keer per week naar een concert. Voor mij is dat gedeelte nu echt weggevallen. Ik haalde daar al mijn energie uit.

 

Voor mij is het wel intens dat ik veel tijd thuis moet doorbrengen. Alles is opeens hetzelfde. Ik word wakker in mijn slaapkamer die ook nog eens dient als werkkamer. In mijn werkkamer ga ik aan de slag voor mijn studie journalistiek - die ik volg aan de Hogeschool Utrecht (HU) - waarna ik weer ga chillen in de werkkamer. Het voelt alsof ik niet in een andere modus kan komen. Ik zit als het ware vast op één plek.

 

Ook word ik later wakker dan normaal, rond een uur of negen. Ik probeer dan nog een rondje te gaan hardlopen in het Julianapark. Vaak ben ik dan gemotiveerd, omdat ik toch weet dat mijn dag er weer hetzelfde uit gaat zien. In de middag ga ik standaard met mijn huisgenoten uitgebreid eten. Daarna lopen we in duo's een rondje door de wijk.

 

Het enige positieve aan deze pandemie is dat ik nog nooit zo creatief ben geweest. Ik maak veel meer muziek, video’s en tekeningen. Mijn productiviteit is op dat niveau super hoog geworden. Daarom kijk ik er nu nog extra naar uit om op te treden in een volle zaal. Ook heb ik er zin in om met meerdere mensen muziek te maken.

 

Wanneer deze pandemie voorbij is, ga ik veel meer genieten van de sociale contacten. Voorheen had ik een beetje spijt als ik te veel ging chillen, maar vanaf nu ga ik het echt waarderen.” 

Terug naar overzicht