Zo overleeft Kristina de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? Elke week vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Kristina Sterleman (60)

 

Kristina:

“Mijn vrijheid is een beetje afgepakt. Het voelt alsof ik opgesloten zit. Om daar niet zo veel aan te denken, ben ik veel bezig met tuinieren en fietsen. Door mezelf bezig te houden, zorg ik ook voor een gezonde geest. Daarnaast heb ik ook nog veel contact met vrienden, familie en buren en dat vind ik hartstikke fijn. En dat ik samenwoon met mijn man en dochter maakt het toch altijd gezellig.

 

Ik werk in de horeca, maar toch moet ik door blijven werken. De mensen kunnen namelijk nog steeds eten en drinken bij ons afhalen. Het is minder druk, dus ook minder gezellig. De maatregelen die wij toepassen op het werk zijn heel erg strict. Iedereen is constant bezig met hygiëne, het dragen van maskers en zo veel mogelijk afstand te behouden.

 

Voorheen kwamen er bergen aan mensen bij ons in het restaurant. Ik mis het om de gekste en leukste verhalen van klanten te horen. Nu is het alleen maar zo snel mogelijk het eten geven en wegwezen. Ook heeft het een beetje zijn voordelen, want dan kan ik wat meer rustmomentjes pakken tijdens het werk. De rustmomenten zijn wel heel erg onwennig, want ik heb nog steeds het gevoel dat er mensen aan de lopende band binnen sjezen.

 

Het liefst wil ik dat dit allemaal zo snel mogelijk voorbij is. Het duurt mij veel te lang. Mijn moeder in Servië heb ik ook al heel lang niet gezien. Het eerste wat ik ga doen als dit voorbij is? In het vliegtuig stappen en mijn moeder bezoeken!

 

Mijn aandacht richt ik momenteel op de natuur om vooral tot mezelf te komen. De vogels in de tuin voorzie ik dagelijks van eten en ik ben meer aan het zorgen voor mijn katten. Al deze bezigheden geven mij de moed om door de pandemie heen te komen.”

Terug naar overzicht