Zo overleeft Oumaima de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? Elke week vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Oumaima Allali (22)

 

Oumaima:

“Op het moment ben ik echt een huismus, want ik doe alles vanuit huis. Mijn dagen zien er bijna allemaal hetzelfde uit. In de ochtend sta ik op en heb ik online les, daarna ga ik leren en in de avond werk ik vanuit huis. Door mijn nieuwe leven ben ik mijn sociale leven veel meer gaan waarderen. Wel ben ik nog steeds iedere dag in huis omringd door mijn ouders en lieve zusjes.

 

Het stomste wat corona mij heeft gebracht is dat alles digitaal verloopt. Ik merk dat mijn motivatie voor school en werk veel minder is nu alles online moet. Het lijkt alsof mijn werkdruk helemaal verdwenen is. Daarnaast sta ik er ook helemaal alleen voor. Niemand kan me controleren of wakker schudden om bij de les te blijven. En mijn discipline is veel minder geworden.

 

Gelukkig heeft de pandemie mij ook leuke dingen gebracht. Ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om verpleegkundige te worden en daar is nu veel meer vraag naar. Daardoor heb ik nog wat extra uren kunnen draaien. Ik heb op de corona-afdeling gewerkt en voor de GGD, dus qua geld heeft het wel wat opgeleverd.

 

Wat ik het meeste mis is sociaal contact. Ik heb nu een nieuwe baan en ik weet niet eens wie mijn collega's zijn. Ik wil hen heel graag ontmoeten. Ook mis ik het om uit eten te gaan met mijn vriendinnen. Het enige wat wij nu doe is bij elkaar thuis chillen en dat voelt heel onwennig.

 

Daarnaast ben ik niet van plan om gevaccineerd te worden. Hopelijk wordt het niet verplicht, want dat zal ten koste van mijn werk zijn. Ik geloof niet in een vaccin dat binnen een jaar gecreëerd is en dat het zonder gevaarlijke kwaaltjes is. Ik weet wel zeker dat het negatieve bijwerkingen heeft op de vruchtbaarheid bij vrouwen en ik wil in de toekomst heel graag kinderen.”

Terug naar overzicht