Zuilen, van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 196

In het Museum van Zuilen zijn we van start gegaan met de tentoonstelling: Verenigingen uit Zuilen. Wijkwethouder Diepeveen opende deze tentoonstelling, (met enige assistentie van kleinzoon Ewan) door een korfbal door de korf te gooien. Onder het tromgeroffel van het Zuilens Fanfare Corps steeg de spanning ten top, maar het lukte, dus is de tentoonstelling van start! Meer dan 100 verenigingen uit Zuilen zijn in beeld! U kon al lezen over verschillende verenigingen, deze week:

UTRECHTS HUISVROUWEN ORKEST. DeelI II

In het Museum van Zuilen werd 9 februari 2017 een ClubReünie georganiseerd voor oud-leden van het Utrechts Huisvrouwen Show Orkest. Vijf leden hadden een geweldige middag. Voor de collectie ontving het museum plakboeken, foto’s en o.a. een blik (van een stoffer-en-blik), handgemaakt, bij de Demka. In het blik is de tekst geslagen: Utrechts Huisvrouwen Orkest.

Ook een voordracht zat hierbij. Om u een idee te geven waarmee de dames het publiek vermaakten (en andere leden de gelegenheid boden zich om te kleden), hierbij een klein stukje van de tekst van ‘Bedrogen’. (als u de gehele tekst wilt lezen, laat het ons weten: info(at)museumvanzuilen.nl

B E D R O G E N.

SOPHIE )

AAGJE ) oude vrijsters

MIETJE )

De drie dames zijn ouderwets stijf gekleed en dragen een witte bloem op de borst. Midden op het toneel een bank of drie stoelen

SOPHIE: (komt haastig op) Waar is m’n Fikkie? (kijkt rond) Hé m’n Fikkie is er nog niet (tot publiek) hebt U hem soms gezien?

Néén) ook al niet (kijkt op horloge) hé, hij had er toch al moeten zijn, tenminste (haalt brief tevoorschijn) en leest hardop:

Cupidolaan hoek Vrijsterstraat om 7 uur, zie je wel – ja dan is het toch goed hoor.

Nou dan wacht ik hier wel eventjes dat is hij me wel waard. Want hij heeft me zo’n heerlijke brief geschreven. Dat heeft m’n jonge vrouwenhart goed gedaan. Wacht, ik zal het U eens voorlezen.

(Gaat zitten en leest brief)

LIEVE DAME (tot publiek: dat ben ik)

Naar aanleiding van uw lieve brief op mijn huwelijksadvertentie verzoek ik U vriendelijk WOENSDAGAVOND om 7 uur te komen naar de Cupidolaan hoek Vrijsterstraat. Wij kunnen dan plannen maken voor ons verdere leven.

Je zwaarverliefde Fikkie Boemel.

(zucht) plannen maken voor de toekomst – ons verdere leven – och, och die lieve Fikkie.

O, ja er staat ook nog een p.s.

Wilt u een witte bloem als herkenningsteken dragen? Fijn gezocht he, ’n witte bloem – het teken der onschuld –

(zucht) en hier zit ik dan met zo’n bloem, maar nog zonder Fikkie. Wat een schattige naam, heeft me..... m’n verloofde, vindt U niet? Fikkie Boemel, als hij nou maar niet echt boemelt. Maar enfin, als we gaan trouwen krijg ik dat er wel uit. Maar waar zou hij toch blijven?

(Springt op) hij als man moet hier toch eigenlijk het eerst zijn, als vrouw, ik bedoel als minnares past ’t nu niet om er eerder te zijn dan hij, weet je wat, ik ga nog even een eindje om....

[fotobijschrift: de drie oude vrijsters op het podium]

 

Terug naar overzicht