Zuilen, van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 197

In het Museum van Zuilen zijn we van start gegaan met de tentoonstelling: Verenigingen uit Zuilen. Wijkwethouder Diepeveen opende deze tentoonstelling, (met enige assistentie van kleinzoon Ewan) door een korfbal door de korf te gooien. Onder het tromgeroffel van het Zuilens Fanfare Corps steeg de spanning ten top, maar het lukte, dus is de tentoonstelling van start! Meer dan 100 verenigingen uit Zuilen zijn in beeld! U kon al lezen over verschillende verenigingen, deze week:

Muziekvereniging ‘Juliana’

Er werd veel (accordeon)muziek gemaakt in Zuilen, niet alleen door de (minstens drie verschillende) mondaccordeonverenigingen. Naast deze ‘mond’-accordeonverenigingen bestond in Zuilen nog een ‘gewone’-accordeonvereniging: muziekvereniging ‘Juliana’, onder leiding van Jenny van Mechelen.

Fotobijschrift:

Deze foto werd gemaakt in de ‘Avro studio 2’ in maart 1947. U ziet bij de eerste accordeon Jan Vogel, tweede accordeon werd gespeeld door Cor van Veen, de derde werd bespeeld door Jenny van Mechelen zelf en de vierde door Jan Mastenbroek. Aan de piano zit Ger van Leeuwen, aan de bas staat Jaap Meyer en de drumstokken worden beroerd door René Stekelenburg. Hun zanger (althans, op deze foto) is de ‘bekende Nederlander’ Max van Praag!

Terug naar overzicht